144 de cabinete noi, din aprilie, pentru vaccinarea cu Pfizer

Dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a anunțat, astăzi, că din 6 aprilie vor apărea 144 de cabinete noi, unde românii se vor putea vaccina cu vaccin de la Pfizer.

„144 de cabinete noi vor fi operaționale de la 6 aprilie pentru vaccin de la compania Pfizer, în condițiile în care săptămâna precedentă am anunțat un număr de aproximativ 125 de cabinete. Reevaluând tranșele de vaccin care urmează să vină, putem să suplimentăm acest număr de cabinete”, a spus col. dr. Gheorghiță.

Tot în prima parte a lunii aprilie, va crește numărul de locuri disponibile pe platforma de vaccinare, astfel încât să se poată vaccina la un cabinet 90 de persoane în 12 ore, față de 60 e persoane cât este în prezent.

„Noi credem că până pe data de 10 aprilie, vom fi în măsură să operaționalizăm în platformă, cu ajutorul colegilor de la STS, creșterea numărului de persoane programate de la 60 pe cele 12 ore de lucru ale unui cabinet, la 90 de persoane per cabinet. Ceea ce înseamnă că va crește ritmul de vaccinare pe fiecare centru de vaccinare. În acest fel se vor crea locuri de vaccinare pentru programare, așa încât se va reduce timpul de așteptare în listă la persoanele care se află deja programate”, a mai spus dr. Gheorghiță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.