1,5 milioane de lei, finanțarea Municipalității pentru susținerea sportului de performanță și a sportului de masă

Primăria Brașov a publicat lista finală cu proiectele sportive care vor fi cofinanțate din bugetul local, prin intermediul Ghidului de finanțare a programelor sportive 2021. În acest an vor beneficia de finanțare din bugetul local 13 proiecte sportive, 12 la categoria ,,Sportul de performanță” și unul la categoria ,,Sportul pentru toți”. Valoarea totală a cofinanțării din bugetul local este de 1.537.591,32 de lei.

Proiectele care au obținut finanțare la categoria sport de performanță vizează mai multe sporturi, de la tir sportiv, șah, patinaj viteză și karate, la baschet, handbal, schi – sărituri și fotbal. La secțiunea sport de masă, singurul proiect care a obținut finanțare este cel pentru organizarea unui Festival al Sportului Brașovean, pentru pentru popularizarea, în rândul tinerilor, a handbalului, voleiului și baschetului.

Cele 12 proiecte care au obținut finanțare sunt:

Categoria ,,Sportul de performanță”

  1. ,,Schi sărituri-prezent și viitor” un proiect al Clubului Sportiv ,,Universitatea” Transilvania, de susținere a secției de schi-sărituri. Valoarea cofinanțării este de 42.555 de lei.
  2. ,,Tir-sportiv CSU Brașov” este un proiect care își propune creșterea performanței celor 13 sportivi legitimați, la care se vor adăuga alți 10, aflați în etapa de legitimare și selecție, la tir sportiv – proba de aer comprimat și la cea de glonț. Valoarea cofinanțării este de 176.533,20 lei.
  3. ,,Promovarea și dezvoltarea handbalului juvenil” este un proiect al Clubului Sportiv Transilvania, care își propune crearea și consolidarea unor echipe de handbal juniori, masculin și feminin, care să obțină performanțe la nivel național. Valoarea cofinanțării este de 77.135 de lei.
  4. ,,Promovarea și dezvoltarea baschetului juvenil” este un proiect al al Clubului Sportiv Transilvania, obiectivul fiind consolidarea unei echipe de baschet masculin juniori, care să obțină performanțe la nivel național. Contribuția Municipalității la acest proiect este de 38.330 de lei.
  5. ,,Organizare turneu de șah – Campionatele naționale de șah rapid, blitz și dezlegări, 9-12 decembrie 2021” este un proiect al Clubului sportiv de șah din Brașov, care a obținut o cofinanțare de 20.000 de lei. La această competiție vor participa aproximativ 100 de șahiști.
  6. “Promovarea Sportului de Performanță în cadrul A.C.S. Karate Energic Brașov” este un proiect ce își propune să susțină pregătirea sportivilor în domeniul karate WUKF (World Union of Karate Do Federations) și participarea acestora la Cupa României la acest sport. Municipalitatea va sprijini această activitate sportivă cu suma de 12.219,7 lei.
  7. ,,Baschet feminin LNBF + CR Anul 2021”, este proiectul sportiv al celor de la Clubul Sportiv Țara Bârsei 2011 Brașov, având ca obiectiv creșterea performanței echipei în Campionatul de baschet feminin și în Cupa României. Suportul financiar al Municipalității se ridică în acest an la suma de 144.800 de lei.
  8. ,,CSM Brașov patinaj viteză” este proiectul celor de la Clubul Sportiv Municipal Brașov, susținut de Municipalitate cu suma de 103.439,27 de lei, pentru pregătirea sportivilor legitimați în vederea calificării la Campionatele mondiale juniori și seniori și la Jocurile Olimpice Beijing 2022.
  9. ,,Kids Tâmpa Brașov – performanță în fotbal și baschet” este proiectul cu care Asociația Club Sportiv Kids Tâmpa 2015 Brașov a obținut 542.024 lei, pentru susținerea celor două discipline sportive din cadrul acestui club.
  10. ,,Liga 1 Baschet Masculin – Brașov” este proiectul Asociației Club Sportiv Ralph Brașov. Suma de 106.750 de lei este cofinanțarea municipalității, participarea echipei de baschet în Liga I de baschet masculin.
  11. ”Campionatul Național de Handbal Masculin Juniori 2- ediția 2021-2022” este proiectul  prin care Asociația Club Sportiv Avatar Brașov își propune să formeze o echipă de handbal masculin care să participe în Divizia A și apoi Liga Națională. Sprijinul Municipalității pentru acest demers este în valoare de 31.843,55 lei.
  12. “Și tu poți fi un campion – karate WUKF”, este proiectul celor de la Asociația Club Sportiv Karate JKA din România, care au obținut o finanțare în valoare de 75.550 de lei, pentru a-și pregăti sportivii.
Citeste și:  CFR Călători: Nicio anulare a trenurilor din cauza lipsei de personal sau de material rulant!

Singurul proiect dedicat dezvoltării sportului de masă care a obținut finanțare este cel al Asociației Club Sportiv Kids Tâmpa 2015 Brașov, ,,Festivalul Sportului Brașovean 2021”, care își propune organizarea unui eveniment sportiv dedicat tinerilor, cu competiții de handbal, volei și baschet, la care se estimează că vor participa 500 de tineri. Valoarea contribuției Municipalității este de 166.231,60 lei.

Vă reamintim că Primăria Brașov a lansat în acest an un ghid de finanțare a programelor sportive dedicat susținerii sportului de performanță, dar și sportului de masă. Prima categorie care vizează finanțarea sportului de performanță este adresată cluburilor sportive, pentru selecția, pregătirea, performanța și participarea la competiții în vederea obținerii de rezultate deosebite pe plan intern și internațional, dar și pentru organizarea de evenimente publice de interes național și internațional. A doua categorie are ca scop dezvoltarea sportului pentru toți, prin organizarea de acțiuni/activități sportive de masă, ca o alternativă a petrecerii timpului liber și a educației pentru mișcare a întregii colectivități. În cadrul acestei categorii, sunt eligibile atât cluburile sportive, cât și persoanele juridice fără scop patrimonial care desfășoară activități nonprofit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.