154 de ani de la înființarea Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă” Brașov

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a onorat astăzi invitația de a participa la festivitatea aniversării a 154 de ani de la înființarea Colegiului Național „Dr. Ioan Meșotă” Brașov, eveniment care a avut loc în Aula Universității „Transilvania”.

În alocuțiunea susținută cu acest prilej, prefectul Mihai Cătălin Văsii a subliniat faptul că această instituție de învățământ preuniversitar este una dintre cele mai prestigioase nu doar din județul Brașov, ci și din țară.

În cei 154 de ani de ani de existență – cu excepția perioadei 1948-1954, când a fost desființat de autoritățile comuniste – actualul Colegiu Național «Dr. Ioan Meșotă» a marcat educația și comunitatea brașoveană în ansamblu, reprezentând un reper al performanței, al meritocrației, al dorinței de cunoaștere și de perfecționare.

Sunt puține instituții de învățământ în România care se pot lăuda cu o atât de bogată istorie precum acest Colegiu Național. Sunt și mai puține cele care obțin rezultatele excepționale ale dumneavoastră, prin care cinstesc istoria lor ilustră. Iar generațiile de meșotiști stau mărturie.

Acum, la ceas aniversar, vă felicit pentru tot ceea ce însemnați în comunitatea brașoveană și vă urez din inimă succes în continuare în nobila misiune pe care o aveți. Sunt convins că de acolo, de sus, cel al cărui nume îl poartă școala dumneavoastră vă privește cu mândrie”, a spus prefectul Mihai Cătălin Văsii.

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.