16 persoane salvate și peste 1.500 de misiuni gestionate de pompierii militari în ultimele 24 de ore

În decursul zilei de ieri, pompierii militari au fost prezenți la datorie pentru gestionarea optimă a celor 1.544 situații de urgență înregistrate la nivel național.

Din totalul acestora, o pondere de peste 80% a constat în acordarea măsurilor de prim ajutor, în urma cărora 1.295 de persoane au fost asistate medical de către echipajele SMURD.

Concomitent cu misiunile de prim ajutor, salvatorii au intervenit în 171 de situații în sprijinul comunităților și bunurilor acestora, în timp ce echipajele de descarcerare au gestionat 10 cazuri pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme avariate.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, pompierii au acționat pentru stingerea celor 82 de incendii izbucnite pe tot teritoriul țării. Din totalul acestora, 44 de intervenții au fost înregistrate la arderi de vegetație, suprafața de teren afectată fiind de peste 100ha.

Citeste și:  Platforma ReCONECT: O punte între educație și piața muncii

În acest interval, datorită răspunsului optim furnizat de către echipajele operative pe timpul misiunilor desfășurate, 16 persoane aflate în situații critice au fost salvate.

Pe lângă toate aceste situații, pompierii militari au continuat și acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și, implicit, a cetățenilor străini veniți în România.

Aflați cum să reacționați în caz de nevoie și fiți pregătiți pentru a face față oricărei situații de urgență! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.

De asemenea, aplicația mobilă DSU poate fi descărcată gratuit din App Store sau Google Play și oferă informații extrem de utile pentru a fi mereu pregătit.

Citeste și:  Șofer prins cu viteză și numar de înmatriculare fals pe străzile din Brașov

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.