17 familii, din blocul de locuințe sociale de pe Zizinului, trebuie să elibereze apartamentele până pe 1 martie

Direcția de Asistență Socială Brașov administrează un număr de 44 locuințe sociale, în imobilul situat în Brașov, str. Zizinului, nr. 144.

Aceste locuințe au fost repartizate în anul 2014 pentru o perioadă determinată de 5 ani, cu scopul de a ajuta familiile aflate într-o situație gravă din punct de vedere social să reușească să se reintegreze social.

Conceptul de asistență socială are la bază acordarea de sprijin anumitor categorii de persoane până când acestea reușesc să depășească dependența față de aceste servicii sociale. Sunt și situații în care anumite persoane au nevoie de asistență permanentă, cum ar fi: persoanele vârstnice sau cele cu dizabilități. În cazul celorlalți, acest sprijin este limitat pe perioada în care nevoia de asistență este foarte mare.

Citeste și:  Contract de opt ani cu MApN, pentru cei care doresc să devină cadre militare

În cazul unui număr de 17 familii din blocul de locuințe sociale de pe str. Zizinului, conform criteriilor stabilite de Consiliul Local, situația lor s-a mai îmbunătățit față de momentul în care au primit acele locuințe sociale (nu mai sunt familii monoparentale, copiii pe care îi aveau în întreținere au împlinit 18 ani, veniturile pe membru de familie au crescut – de exemplu, avem situații cu venituri de peste 3.000 de lei/per membru de familie, 2.300 lei/membru de familie sau peste 1.500 de lei/ per membru de familie ) sau, în anumite cazuri, există situații mult mai grave decât a celor care au avut contract de închiriere până  în decembrie 2019.

Citeste și:  Începe o nouă campanie de dezinsecție în Brașov

Având în vedere că la expirarea celor 5 ani, perioada pentru care au avut contract de închiriere, aceste familii au solicitat o perioadă de timp pentru găsirea unei alternative pentru cazare, contractele au fost prelungite succesiv prin acte adiționale până la data de 1 martie 2021, având, astfel, la dispoziție mai mult de un an de zile pentru a-și rezolva situația locativă.

Începând cu această dată, locuințele vor fi puse la dispoziția familiilor care au o situație mult mai gravă decât a celor 17 familii, al căror contract a expirat.

Pentru a asigura o alternativă de cazare persoanelor care au o situație socială mai puțin bună, Municipalitatea a lansat în dezbatere publică proiectul de hotărâre care prevede posibilitatea sprijinirii anumitor categorii de persoane la plata chiriei.

Citeste și:  Învață de la bunici - Concurs de fotografii/ videoclipuri

După aprobarea de către Consiliul Local, acest serviciu social va putea fi pus în aplicare pentru cetățenii municipiului Brașov. Termenul de finalizare a proceduri de dezbatere este sfârșitul lunii februarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.