200 de zile până la startul Jocurilor Mondiale pe plajă Bali 2023

Peste 200 de zile, exotica destinație de vacanță Bali va fi gazda celei de a doua ediții a Jocurilor Mondiale pe Plajă, competiție organizată de Comitetul Național Olimpic Indonezia, sub egida Asociației Comitetelor Naționale Olimpice.

Cu 200 de zile înainte de startul câteva cifre sunt deja conturate:

  • 1584 sportivi
  • 14 discipline sportive – Acvatlon, baschet 3×3, air-badminton, handbal pe plajă, kata individual, fotbal pe plajă, tenis pe plajă, volei pe plajă4×4, polo pe plajă, lupte pe plajă, surfing,  înot 5 km în ape deschise, canotaj pe plajă, surfing cu aripi (o combinație de kite surfing, wind surfing și surfing)
  • 45 probe sportive în competiție
  • 128 medalii oferite
Citeste și:  Yiwen Shen și Marko Džomba au electrizat Sala Patria cu un concert memorabil alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov

Programată inițial pentru 2021, a doua ediție a Jocurilor Mondiale pe Plajă a fost amânată până în 2023 din cauza efectelor pandemiei de COVID-19.

Bali a primit dreptul de găzduire a Jocurilor în iunie 2022, ANOC și NOC Indonesia au semnat contractul cu orașul gazdă, iar competiția fost programată pentru perioada 5-12 august 2023.

La ediția inaugurală a Jocurilor, care au avut loc la Doha, în 2019, România a fost reprezentată de zece sportivi și a obținut trei medalii de bronz, patru locuri 4 si două locuri 6.

Medaliile au fost cucerite de Antonela Manac, locul 3 în competiția feminină de aquatlon, Adina Popescu și Ștefan Coman, ambii la lupte pe plajă, în limitele categoriilor 70 kg (feminin, respectiv masculin).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.