28 de proiecte sportive în etapa finală pentru cele 2,65 milioane de lei alocate de Primărie prin Ghidul de finanțare

Primăria Brașov a publicat în cursul zilei de miercuri, 26 aprilie, lista proiectelor sportive eligibile pentru finanțare nerambursabilă prin Ghidul de finanțare aprobat de Consiliul Local. În acest an au fost depuse 38 de proiecte, dintre care 28 au intrat în a doua etapă,  cea de evaluare tehnică și financiară, care se încheie în 11 mai.

„Practicarea sportului – atât la nivel profesionist, cât mai ales la nivel de masă – înseamnă garanția sănătății unei comunității. Numărul mare de proiecte depuse sunt o dovadă că suntem pe calea cea bună. Asta cu atât mai mult cu cât o parte importantă a lor vizează copiii și juniorii sau sportul de masă. Suntem într-o perioadă în care putem revigora practicarea sportului, atât la nivel profesionist, cât și amator. Pe lângă finanțarea acestor proiecte, am demarat un program amplu de investiții în infrastructura pentru sportul profesionist, școlar și amator, achiziții de echipamente și dotări care să răspundă nevoilor tuturor celor care vor să practice un sport”, a precizat primarul Allen Coliban.

Cele 28 de proiecte eligibile acoperă o gamă variată de discipline, atât la nivel de performanță, cât și de masă, de la natație la atletism, karate, fotbal, handbal, baschet, tir sau ciclism.

Citeste și:  Castelele Peleș și Pelișor, între obiectivele înscrise în lista indicativă de ţară pentru Patrimoniul Mondial UNESCO

După etapa de analiză, evaluare și selecție a cererilor de finanțare, făcute de către Comisia de selecție, se vor stabili proiectele care vor primi finanțare, în funcție de punctajele obținute.

Evaluarea și selecția proiectelor declarate eligibile se va face având la bază mai multe criterii, între care capacitatea  de implementare și  palmaresul solicitantului, relevanța proiectului pentru Brașov, în cazul sportului de performanță, sau măsura în care proiectul, prin scopul, obiectivele și activitățile propuse contribuie coerent la soluționarea problemei și nevoilor specifice ale beneficiarilor, în cazul sportului de masă.

Valoarea totală aprobată în bugetul local al municipiului Brașov pentru finanțarea proiectelor din domeniul sportiv este de 2.650.000 lei. Capitolul „Sportul de performanță“ va primi 1.855.000 lei, din care 556.500 lei pentru susținerea programelor sportive dedicate exclusive copiilor și juniorilor. Sportul de masă are alocată suma de 795.000 lei, din care 238.500 lei exclusiv pentru programele dedicate copiilor și juniorilor.

Citeste și:  Contractul pentru construirea Centurii Bușteni, un pas important pentru fluidizarea traficului pe Valea Prahovei, va fi semnat în curând

„Sportul de performanță“ li se adresează cluburilor sportive pentru selecția, pregătirea și participarea la competiții în vederea obținerii de rezultate deosebite pe plan intern și internațional, dar și pentru organizarea de evenimente publice de interes național și internațional.

„Sportul de masă“ are ca scop dezvoltarea sportului pentru toate categoriile de practicanți, prin organizarea de acțiuni/activități sportive de masă, ca o alternativă a petrecerii timpului liber și a educației pentru mișcare a întregii colectivități.

Municipiul Brașov finanțează proiectele din domeniul sportiv care se înscriu în obiectivele și liniile de finanțare amintite, în limita sumei de 200.000 lei/proiect pentru „Sportul de performanță“ și 100.000 lei/proiect pentru „Sportul de masă“.

Citeste și:  Începe Festivalul Național de Muzică „Brașov Live Fest” 2024, la Cinematograful Astra

Pentru a obține finanțare, un solicitant trebuie să asigure minim 10% din valoarea finanțării solicitate în conformitate cu prevederile Ghidului de finanțare pentru Concursul local de proiecte sportive aprobat prin HCL nr. 116/28.02.2023.

Proiectele trebuie implementate în perioada 29 mai – 15 noiembrie 2023

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.