30 de ani de la semnarea Acordului de Prietenie dintre Județul Brașov și Provincia chineză Liaoning

Reprezentanții autorităților publice județene, respectiv vicepreședintele Consiliului Județean Brașov, Ciprian Sterpu, managerul public, Alina Szasz, directorul executiv Mihai Pascu și subprefectul județului Brașov, Izabella-Agnes Ambrus au primit, ieri, la sediul CJBV, delegația oficială condusă de vicepreședintele Comitetului Permanent al Congresului Popular al Provinciei Liaoning.

Oficialii chinezi au prezentat evoluția economică a Provinciei Liaoning și au subliniat importanța cooperării dintre cele două regiuni, întrucât anul acesta se împlinesc 30 de ani de la semnarea Acordului de Prietenie încheiat între Județul Brașov și Provincia Liaoning.

Partea chineză a propus dezvoltarea relațiilor culturale prin intermediul Institutului Confucius, ce funcționează în cadrul Universității Transilvania din Brașov, dezvoltarea turismului ținând cont de interesul crescut al cetățenilor chinezi de a vizita România și dezvoltarea schimburilor economice, dând ca exemplu de bună practică parcul industrial chinezesc, ce funcționează în județul Prahova.

Citeste și:  "Decembrie de poveste" a aprins luminițele Crăciunului la Brașov. Imagini spectaculoase!

Totodată oficialii chinezi au invitat autoritățile brașovene să viziteze Provincia Liaoning, în perioada următoare, cu scopul consolidării relațiilor de prietenie între cele două regiuni.

La rândul lor, oficialii români au reconfirmat importanța relațiilor de prietenie cu provincia chineză și au avansat două propuneri de cooperare.

Prima propunere se referă la promovarea Aeroportului Internațional Brașov-Ghimbav în rândul companiilor aeriene chinezești, cu scopul de a deschide rute aeriene la Brașov, folosind un hub european.

A doua propunere, care a fost prezentată în luna august și ambasadorului Republicii Populare Chineze în România a fost de organizare a vizitei unei delegații de oameni de afaceri chinezi, dispuși să investească în parcuri industriale din județul Brașov.

Citeste și:  Discursul Președintelui României, Klaus Iohannis, susținut în cadrul recepției oferite cu prilejul Zilei Naționale a României

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.