31 octombrie – Ziua mondială a oraşelor

Ziua mondială a oraşelor este marcată anual, la data de 31 octombrie, începând din 2014, notează https://urbanoctober.unhabitat.org/, sub genericul „Better City, Better Life”. Ziua mondială a oraşelor încheie evenimentul „Octombrie Urban”, care se desfăşoară în fiecare an în luna octombrie.

Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a adoptat, în decembrie 2013, Rezoluţia 68/239, prin care a desemnat ziua de 31 octombrie drept Ziua mondială a oraşelor, cu scopul de a promova interesul comunităţii internaţionale în procesul urbanizării şi de a da un impuls cooperării între state în găsirea de noi oportunităţi şi în abordarea provocărilor ridicate de urbanizare, contribuind totodată la o dezvoltare urbană durabilă în întreaga lume, potrivit https://unhabitat.org.

Citeste și:  Comunitatea diplomatică din România se mobilizează în spirit filantropic pentru cea de-a 30-a ediţie a IWA Charity Christmas Bazaar

În 2022, tema zilei este „Act Local to Go Global”, oraşul gazdă desemnat fiind Shanghai, China. Organizatorii doresc, cu acest prilej, să aducă împreună parteneri diferiţi şi părţi interesate diverse pentru a împărtăşi experienţele şi abordările lor cu privire la acţiunile locale, ce a funcţionat în acţiunile locale întreprinse şi ceea ce este necesar pentru a împuternici guvernele locale şi regionale să creeze oraşe mai verzi, mai echitabile şi mai durabile.

Cu ocazia acestei zile, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Programul Naţiunilor Unite pentru Aşezările Umane (UN-Habitat) organizează un webinar pentru a lansa noul „cadru global pentru răspunsul la malarie în zonele urbane”. Cadrul oferă îndrumări guvernelor oraşelor, responsabililor din domeniul sănătăţii, planificatorilor urbani şi comunităţilor, în contextul în care ei răspund provocărilor urbanizării rapide într-un mod ţintit, arată https://www.who.int/.

Citeste și:  Val de viroze respiratorii în România

Sursa, Agerpres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.