39 de persoane salvate de pompieri în ultimele 24 de ore

Pompierii militari au avut o zi intensă ieri (09.07.2024) , asigurând intervenția la peste 1.800 situații de urgență, înregistrate în întreaga țară.

Echipajele SMURD au intervenit în 1.387 misiuni pentru acordarea măsurilor de prim ajutor și au gestionat prompt cele 9 cazuri care au presupus extragerea victimelor blocate în autoturismele avariate în urma accidentelor rutiere.

În acest interval de timp, 39 de persoane aflate în situații critice au fost salvate datorită răspunsului optim furnizat de către pompieri pe timpul misiunilor desfășurate.

Concomitent cu misiunile de prim ajutor, colegii noștri au acționat pentru localizarea și stingerea celor 232 de incendii izbucnite la nivel național. Din totalul acestora, 163 au fost înregistrate la arderi de vegetație, miriști sau litieră, iar suprafața de teren afectată a fost de aproximativ 750 ha.

Citeste și:  Elevii români au obţinut două medalii de bronz şi o menţiune la Olimpiada Internaţională de Biologie

De asemenea, în perioada supusă atenției, eforturile salvatorilor s-au concentrat și asupra protecției comunităților și bunurilor acestora, sens în care echipajele operative au intervenit în peste 200 astfel de situații.

În ceea ce privește avertizarea populației, în cursul zilei de ieri, au fost transmise 13 mesaje RO-ALERT pentru informarea cetățenilor și luarea măsurilor de autoprotecție, 7 dintre acestea privind prezența animalelor periculoase (urși), în județele Bacău, Brașov, Buzău, Prahova și Vrancea, iar 6 dintre acestea au semnalat manifestarea fenomenelor hidrometeorologice periculoase, în județele Arad, Bihor, Cluj, Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș.

Adoptarea unui comportament preventiv poate salva vieți și bunuri.

Consultați sursele oficiale de informare unde regăsiți măsurile de comportare ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență. Accesați platforma națională de pregătire pentru situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe AppStore și Google Play.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.