40 de locuri de muncă noi, în Prejmer, datorită investiției de 5,5 milioane de euro a companiei brașovene Seda Invest

Seda Invest” Brașov a investit 5,5 milioane de euro într-o fabrică de producție de discuri abrazive. Investiția a fost realizată și cu sprijinul statului, compania primind un ajutor de stat de 2,14 milioane de euro pentru a crea în jur de 40 de locuri de muncă. Seda Invest, condusă de omul de afaceri Sebastian Albert, a debutat în 2000 ca distribuitor de echipamente industriale și comerciale, într-o piață puternic concurențială, luând avânt și ajungând în top 3 cei mai buni distribuitori din industrie în România.

Astăzi, președintele Consiliului Județean Brașov, primarul comunei Prejmer și reprezentantul companiei SEDA Invest, au tăiat panglica la noua hală de producție.

Citeste și:  Polițiștii de la transporturi verifică sute de trenuri și gări la nivel național: Amenzi de peste 70.000 de lei impuse

Potrivit declarațiilor de astăzi ale omului de afaceri Sebastian Albert, ambiția acestuia este ca noua fabrică cu o capacitate de 700.000 de discuri abrazive lunar, să devină lider de piața de abrazive din România, dar și să exporte în piețele din jurul țării, în Uniunea Europeană, dar și mult mai departe, până în țările arabe.

Apreciez în mod special că un număr atât de mare de reprezentanți ai instituțiilor statului au avut plăcerea de a răspunde afirmativ invitației noastre. […] În acest moment, Red Square, căci acesta este brandul pe care îl folosim în vânzarea de abrazive, a ajuns pe locul doi pe piața de profil din România. Începând de astăzi, după implementarea acestui proiect, vom ajunge la o producție de 8,5 milioane de discuri pe an, discuri de debitare și polizare, dar și 75.000 de discuri lamelar frontale lunar, într-un singur schimb, dar această producție se poate dubla prin deschiderea unui al doilea schimb”, a transmis Sebastian Albert, în cadrul conferinței de presă.

RED SQUARE oferă o gamă completă de produse abrazive de înaltă-performanță, destinate oricărei aplicații abrazive – de la utilizări industriale, până la utilizatorul general, mai puțin experimentat.

Citeste și:  Polițiștii de la transporturi verifică sute de trenuri și gări la nivel național: Amenzi de peste 70.000 de lei impuse

Discurile de debitare se folosesc pentru metal, pentru inox și oțeluri înalt aliate, în timp ce discurile lamelar frontale se folosesc pentru șlefuirea oțelului și inoxului, a metalelor, materiallor neferoase, lemnului și plasticului.

În cadrul conferinței de presă, președintele Consilului Județean Brașov, Adrian Veștea, a explicat din nou faptul că a susținut de fiecare dată și susține în continuare investițiile din județ. Pe de altă parte, primarul Mihai Apafi a subliniat impactul deosebit pe care îl au investițiile din Prejmer, atât pentru bugetul local, cât și pentru comunitate.

Grupul de firme Seda Invest a ajuns în 2022 la afaceri de 25 de milioane de euro și la aproximativ 240 de angajați, numărul acestora urmând să crească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.