5 oferte noi pentru proiectarea și execuția Tronsonului 1 al Autostrăzii Sibiu-Fagăraș

Pentru construcția întregii Autostrăzi Sibiu-Făgăraș (68,31 km) sunt depuse oferte! Ieri, 16 martie 2023, au fost depuse 5 oferte pentru proiectarea și execuția Tronsonului 1 al Autostrăzii Sibiu-Fagăraș (ultimul din cele 4 tronsoane) de către firme din Turcia, Italia, precum și de către filiala din România a unei firme austriece, potrivit lui Sorin Grindeanu – Ministrul Transporturilor.

În lungime de 14,25 km, acest tronson va face legătura între Boița (Autostrada Sibiu – Pitești) și Avrig – Mârșa (DJ105G).

Durata contractului este de 48 de luni din care, 12 luni perioada de proiectare și 36 luni perioadă de execuție a lucrărilor. Valoarea estimată a contractului este de 2 miliarde de lei fără TVA. Întregul proiect de autostradă este finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile.

Citeste și:  Orașul recreat de artiști brașoveni într-un nou eveniment al proiectului „Re:Imagine Brașov”

În acest moment sunt în total în evaluare, pentru toate cele 4 tronsoane, 21 de oferte.

Sectorul de Autostradă Sibiu – Făgăraș are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului rutier pe direcţia Coridorului IV Pan European și face parte din proiectul mai amplu pentru conectarea infrastructurii rutiere la rețeaua de transport europeană TENT – Comprehensive (Intercoridorul Moldova – Transilvania).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.