Ziua Eroilor, sărbătorită la Brașov

Subprefecții Ambrus Izabella Agnes și Lucian Pătrașcu au participat astăzi, în Piața Unirii din municipiul Brașov, la ceremonia militară și religioasă dedicată Zilei Eroilor și organizată de Instituția Prefectului Județul Brașov și Garnizoana Brașov.

În alocuțiunea rostită cu acest prilej, subprefectul Lucian Pătrașcu a afirmat: „Celebrăm astăzi Ziua Eroilor, prilej de a cinsti, o dată în plus, memoria ostașilor noștri care au căzut pe câmpul de onoare în România, dar și în alte state, a luptătorilor anticomuniști martirizați în închisori și lagăre, a tuturor celor care s-au jertfit pentru apărarea țării, pentru suveranitate și credința strămoșească. Și cred că se cuvine să-i onorăm și pe eroii prezentului. Pe acei oameni, știuți sau neștiuți, care trăiesc printre noi și care, prin ceea ce fac pentru țară și pentru semenii lor, merită cu adevărat acest titlu de erou. Să ne plecăm cu recunoștință și respect în fața eroilor noștri și nu-i uităm nicicând. Pentru că, așa cum a spus Nicolae Iorga, cine uită, nu merită. Iar exemplul lor de patriotism, curaj, onoare și devotament se cuvine să ne inspire pe toți. În acest spirit trebuie să educăm generațiile tinere, pentru că numai astfel vom putea birui încercările prezentului și viitorului”.

Citeste și:  11 persoane reținute după percheziții DIICOT: Lideri și membri ai unor grupuri infracționale, printre care 4 funcționari

În aceeași organizare, depuneri de coroane și ceremonii religioase au avut loc și la Cimitirul Militar Groaveri, Monumentul Eroilor din Bartolomeu și Cimitirul Militar Șprenghi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.