53 de brașoveni, amendați în prima noapte de restricții de circulație

La data de 09 noiembrie 2020, ora 00.00, au intrat în vigoare noile prevederi legale prin Hotărârea de Guvern nr. 935 din 2020, prin care se interzice circulația persoanelor în intervalul orar 23.00-05.00.

Astfel, la data de 09 noiembrie 2020, în intervalul orar 23.00-05.00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de polițiști locali, au desfășurat acțiuni de verificare a modului de respectare al noilor prevederi legale în vigoare pe raza județului Brașov.

În conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 935 din 2020, persoanele pot circula în intervalul orar anterior menționat doar dacă au motive întemeiate, respectiv:

  • Pentru asistență medicală, care nu poate fi amânată sau nu se poate realiza de la distanță;
  • Pentru achiziționarea de medicamente;
  • Pentru a primi îngrijiri medicale;
  • Pentru asistența persoanelor vârstnice;
  • Pentru îngrijirea persoanelor vârstnice;
  • Pentru decesul unui membru de familie.
Citeste și:  Prețul ridicat al mielului pune presiune pe tradiția mesei pascale

Persoanele care se deplasează în acest interval orar, 23.00-05.00, trebuie să prezinte organelor abilitate declarația pe proprie răspundere, completată în prealabil, iar dacă se deplasează în interes profesional, să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de către angajator.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 440 de persoane, fiind identificate 53 de persoane, care nu au respectat interdicțiile privind deplasarea/libera circulație, fiind aplicate 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 3700 lei.

De asemenea, au fost verificate 21 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor privind organizarea programului de lucru în conformitate cu prevederile legale.

Citeste și:  Guvernul prelungește plafonarea tarifelor RCA până la 30 iunie

Toate forțele de ordine, ce au competență în domeniul ordinii și siguranței publice,desfășoară, în continuare, activități pentru verificarea modului de respectare al noilor prevederi legale prevăzute de Hotărârea de Guvern nr. 935 din 2020.

Solicităm tuturor cetățenilor să respecte prevederile legale în vigoare, să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să respecte prevederile privind deplasarea în intervalul orar 23.00-05.00.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.