700 de militari români participă la exercițiul SARMIS 21

Aproximativ 700 de militari români și 100 de mijloace tehnice din Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, Batalionul 47 Comunicații și Informatică „General Nicolae Petrescu” și Baza 90 Transport Aerian Otopeni „Comandor aviator Gheorghe Bănciulescu” se instruiesc, în perioada 24 mai – 9 iunie, în cadrul exercițiului SARMIS 21. O echipă de observatori-controlori asigurată de Brigada 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu” și o echipă de observatori din Franța vor fi prezente pe timpul perioadei de instruire.

Deschiderea exercițiului a avut loc marti, 25 mai, la cabana Brădet, în prezența comandantului Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, colonelul Ilie-Marian Dragomir.

Exercițiul SARMIS 21 este un exercițiu în teren/real, de nivel tactic, bazat pe un scenariu fictiv, planificat de comandamentul Diviziei 2 Infanterie „Getica” și condus de comandamentul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, în raionul Brașov-Brădet-Grohotiș-Trăisteni-Poligonul Măgurele.

Citeste și:  Brățările electronice menite prevenirii abuzurilor domestice vor fi implementate în Brașov, precum și în alte 36 de județe

Obiectivele evenimentului de instruire constau în planificarea, pregătirea, conducerea și executarea acțiunilor tactice/operațiilor specifice luptei armate, interarme, în mediu montan, validarea procedurilor standard de operare și perfecționarea deprinderilor specifice executării de trageri reale în mediul montan.  

Exercițiul SARMIS s-a desfășurat anual, începând cu 2015, și reprezintă vârful pregătirii profesionale, momentul în care vânătorii de munte sunt evaluați în teren muntos-împădurit, în condiții specifice acestei specialități militare.

Exercițiul SARMIS 21 face parte din seria de exerciții DACIA 21 LIVEX, unul dintre cele mai complexe evenimente de instruire ale Armatei României de la declanșarea pandemiei COVID-19, care are loc în perioada 4 mai – 15 iunie, în mai multe locații din țară.

Citeste și:  Primăria va construi o nouă grădiniță prietenoasă cu mediul în cartierul Tractorul

Brigada 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa” a mai participat la exercițiul „Justice Sword 21”, desfășurat în poligonul Smârdan și participă, în această perioadă, și la exercițiul NATO „Noble Jump/Steadfast Defender 21, care se derulează în facilitățile Centrului Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu.

Exercițiile din cadrul DACIA 21 LIVEX au ca scop consolidarea posturii de apărare și descurajare naționale și aliate și confirmă capacitatea Armatei României de a-și angaja capabilitățile în operații defensive, precum și disponibilitatea permanentă a structurilor Alianței și a partenerului strategic american de a disloca rapid în țara noastră efective credibile pentru realizarea apărării, la nevoie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.