Monument istoric din Șcheii Brașovului, la un pas să se prăbușească!

Un monument istoric, din Șcheii Brașovului, de la 1781, este la un pas să se prăbușească. Este vorba despre o veche troiță, de pe strada Curcanilor, din Brașov, cunoscută sub numele de Crucea de la Știm sau Crucea din Grui și care a fost lăsată pradă intemperiilor. Acoperișul s-a degradat semnificativ, astfel că ploaia a distrus o parte din frescele care acoperă tavanul, iar pereții se macină și au început să se prăbușească.

Locuitorii din Șcheii Brașovului, îngrijorați de situația dezastruoasă în care a ajuns acest monument, au lansat un semnal de alarmă pe paginile de socializare și cer intervenția de urgență a autorităților pentru salvarea Crucii de la Știm.

Citeste și:  Castelul Bran își deschide porțile pentru "Noaptea Muzeelor"

„Cred ca in curand aceasta troita de pe strada Curcanilor din cartierul Schei, va devenii…istorie. Ploua inauntrul ei, si a distrus aproape toata pictura. Inteleg ca nu au fonduri pentru a restaura zidurile cetatii Brassovia de pe Tampa. Dar nici macar pentru aceasta mica troita nu se gasesc fonduri?” se arată într-o postare pe Facebook.

Foto: My Name:Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.