Monument istoric din Șcheii Brașovului, la un pas să se prăbușească!

Un monument istoric, din Șcheii Brașovului, de la 1781, este la un pas să se prăbușească. Este vorba despre o veche troiță, de pe strada Curcanilor, din Brașov, cunoscută sub numele de Crucea de la Știm sau Crucea din Grui și care a fost lăsată pradă intemperiilor. Acoperișul s-a degradat semnificativ, astfel că ploaia a distrus o parte din frescele care acoperă tavanul, iar pereții se macină și au început să se prăbușească.

Locuitorii din Șcheii Brașovului, îngrijorați de situația dezastruoasă în care a ajuns acest monument, au lansat un semnal de alarmă pe paginile de socializare și cer intervenția de urgență a autorităților pentru salvarea Crucii de la Știm.

Citeste și:  Ilie Năstase vine la Brașov pentru premiera documentarului NASTY! Astăzi, la Cinema One și Cinema City

„Cred ca in curand aceasta troita de pe strada Curcanilor din cartierul Schei, va devenii…istorie. Ploua inauntrul ei, si a distrus aproape toata pictura. Inteleg ca nu au fonduri pentru a restaura zidurile cetatii Brassovia de pe Tampa. Dar nici macar pentru aceasta mica troita nu se gasesc fonduri?” se arată într-o postare pe Facebook.

Foto: My Name:Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.