Toți elevii vor începe școala pe 13 septembrie, în format fizic. Vezi calendarul …

Şcoala va începe la 13 septembrie, în format fizic pentru toţi elevii şi nu vor fi întârzieri în ceea ce priveşte asigurarea manualelor – spune ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Într-o amplă conferinţă de presă, acesta a vorbit şi despre testarea anti-COVID în şcoli sau despre vaccinarea cadrelor didactice şi a adăugat că are semnale că şi universităţile vor începe noul an de învăţământ cu prezenţa fizică a studenţilor la cursuri, transmite agenția de presă Rador.

„Bazându-mă pe informaţiile pe care le am în limită de competenţă, bazându-mă pe cunoaşterea condiţiilor din şcoli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepţia unităţilor sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învăţământ în raport cu orice altă categorie de personal, bazându-mă pe acţiunile pe care le avem în vedere pentru a susţine importanţa şi necesitatea vaccinârii, mă pronunţ cât se poate de clar în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare.”, a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citeste și:  Castelul Bran își deschide porțile pentru "Noaptea Muzeelor"

Potrivit Radio România Actualități,  în ceea ce priveşte cadrele didactice, Sorin Cîmpeanu susţine importanţa vaccinării anti-COVID, dar nu se declară adeptul impunerii acestui lucru. De asemenea, ministrul a afirmat că este în favoarea testării în şcoli, iar costurile ar trebui suportate de stat numai atunci când există suspiciuni de infectare. Pe de altă parte, Sorin Cîmpeanu a dat asigurări că, în acest an şcolar, elevii vor avea manualele la timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.