Toți elevii vor începe școala pe 13 septembrie, în format fizic. Vezi calendarul …

Şcoala va începe la 13 septembrie, în format fizic pentru toţi elevii şi nu vor fi întârzieri în ceea ce priveşte asigurarea manualelor – spune ministrul educaţiei, Sorin Cîmpeanu. Într-o amplă conferinţă de presă, acesta a vorbit şi despre testarea anti-COVID în şcoli sau despre vaccinarea cadrelor didactice şi a adăugat că are semnale că şi universităţile vor începe noul an de învăţământ cu prezenţa fizică a studenţilor la cursuri, transmite agenția de presă Rador.

„Bazându-mă pe informaţiile pe care le am în limită de competenţă, bazându-mă pe cunoaşterea condiţiilor din şcoli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepţia unităţilor sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învăţământ în raport cu orice altă categorie de personal, bazându-mă pe acţiunile pe care le avem în vedere pentru a susţine importanţa şi necesitatea vaccinârii, mă pronunţ cât se poate de clar în favoarea deschiderii şcolii cu prezenţă fizică pentru toţi elevii, fără scenarii de funcţionare.”, a declarat Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Citeste și:  Adaptarea ofertei educaționale și de formare cu cererea de pe piața muncii, facilitată prin platforma ReCONECT

Potrivit Radio România Actualități,  în ceea ce priveşte cadrele didactice, Sorin Cîmpeanu susţine importanţa vaccinării anti-COVID, dar nu se declară adeptul impunerii acestui lucru. De asemenea, ministrul a afirmat că este în favoarea testării în şcoli, iar costurile ar trebui suportate de stat numai atunci când există suspiciuni de infectare. Pe de altă parte, Sorin Cîmpeanu a dat asigurări că, în acest an şcolar, elevii vor avea manualele la timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.