Primăria Brașov a semnat contractul de lucrări pentru grădinița din Bartolomeu Nord. Este prima care se construiește în acest cartier în ultimii 100 de ani

Primăria Brașov continuă cel mai ambițios program din România de dezvoltare a infrastructurii educaționale preșcolare, respectiv construirea a 5 creșe (dintre care două sunt finalizate) și 8 grădinițe (una finalizată).

Cea de a patra grădiniță din acest program este în cartierul Bartolomeu-Avantgarden, pe str. Pelicanului. Primăria Brașov a semnat contractul de proiectare și execuție cu asocierea dintre Romfit Grup SRL, lider asociere, cu HAR&H SRL, ofertant, și Procali Construct SRL, ofertant.

Este prima grădiniță care se construiește de la zero în acest cartier iar terenul a fost donat de un dezvoltator. Grădinița nr. 5, de pe str. Inului 14, care funcționează într-o clădire construită acum o sută de ani, este singura din cartier în acest moment.

Până în prezent, în cadrul programului derulat de municipalitate a fost deschisă, în urmă cu două săptămâni, grădinița de pe str. Ioan Popasu, se lucrează la grădinița din Noua, grădinița din Tractorul de pe str. Ioan Socec este în faza de proiect tehnic, după care vor începe lucrările, iar pentru cea de pe str. Tudor Arghezi au fost aprobați indicatorii tehnico-economici în ședința de consiliu de ieri.

Citeste și:  Mergi la vot? Ce nu ai voie să faci în cabină

,,Brașovul își continuă programul dedicat infrastructurii ante și preșcolare, program prin care ne-am propus ca în cartierele unde există o astfel de nevoie să construim creșe și grădinițe. Obiectivul nostru este unul foarte clar: în câțiva ani, toți copiii din Brașov, indiferent de zona în care locuiesc, să aibă un loc la grădiniță, iar cei de peste 2 ani un loc la creșă. Zilele trecute am semnat contractul pentru construirea celei de a patra dintre cele opt grădinițe din acest program, cea din cartierul Bartolomeu-Avantgarden. Este prima pe care municipalitatea o construiește în acest cartier după mai bine de 100 de ani. Vorbim de un cartier care s-a dezvoltat foarte mult, un cartier cu familii tinere, care au nevoie de infrastructură preșcolară. De aceea, construirea unei grădinițe aici a fost o prioritate pentru noi. Constructorul are la dispoziție 12 luni pentru clădire, la care se adaugă 5 luni pentru partea de proiectare; asta înseamnă că de la anul, cei din Avantgarden își vor putea duce copiii la noua grădiniță din cartierul lor”, a declarat primarul Allen Coliban.

Proiectul prevede edificarea unui corp de clădire cu regim de înălțime S+P+1E+1T, care va fi împărțit în spații destinate copiilor, inclusiv locuri de joacă exterioare, și zone administrative și tehnice de funcționare.

Citeste și:  Influenceri plătiți să facă propagandă electorală pe TikTok. Când devine ilegală campania politică din online?

Grădinița, cu program prelungit, va avea o capacitate de 100 de locuri în cele 5 săli de grupă de la nivelul parterului și al etajului. Fiecare grupă va fi de circa 18-20 copii, cu vârsta cuprinsă între 3 și 6 ani.

De asemenea, vor fi amenajate 9 dormitoare cu paturi fixe, nerabatabile, aferente sălilor de grupe.

În fiecare sală de grupă, dormitoare și în sala multifuncțională va pătrunde lumina naturală prin ferestrele generoase, dar care vor fi dotate cu fante și grile de aerisire, inclusiv geam tripan,(cu trei foi de sticlă), cu un coeficient scăzut de transfer termic.

Servirea mesei, 4 feluri de mâncare (mic dejun, prânz și două gustări), se realizează doar în sala de mese, care are capacitate de 80-90 locuri. În acest spațiu se pot realiza și programa diferite activități colective.

Citeste și:  Ce înseamnă frauda la vot?

Pentru preșcolari, părinți sau angajați în scaune cu rotile s-a prevăzut un lift.

Pe terasa circulabilă va fi amenajat un loc de joacă, pavat cu dale de cauciuc, împrejmuit, și dotat cu echipamente pentru copii, bănci și două umbrele retractabile, cu rol de protecție împotriva razelor soarelui.

Un al doilea loc de joacă, amenajat în curte, oferă și posibilitatea de a cultiva diverse legume sau plante.

Termenul maxim pentru etapa de proiectare este de 5 luni, iar execuția lucrărilor poate fi realizată în 12 luni.

Valoarea lucrărilor de proiectare și construire a acestei grădinițe este de 25.272.700 lei fără TVA, fondurile fiind asigurate de la bugetul local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.