Riscul apariţiei toxiinfecţiilor alimentare din cauza alterării alimentelor creşte în sezonul cald

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) atrage atenția consumatorilor asupra riscului crescut de toxiinfecții alimentare pe timpul verii, din cauza alterării mai rapide a alimentelor la temperaturi ridicate.

Recomandări pentru consumatori:

  • Refrigerarea rapidă: Alimentele de origine animală trebuie introduse în frigider cât mai curând posibil după cumpărare.
  • Evitarea recongelării: Produsele decongelate nu trebuie recongelate.
  • Îndepărtarea alimentelor alterate: Alimentele alterate trebuie aruncate, deoarece pot contamina alte alimente.
  • Cumpărarea din locuri autorizate: Alimentele trebuie cumpărate din locuri autorizate, care respectă normele de igienă.

Inspectorii ANSVSA vor efectua controale pentru a verifica modul în care sunt transportate și depozitate produsele de origine animală în unitățile alimentare.

Citeste și:  „Harta Longevității în România” – Concluziile proiectului confirmă secretul din ”zonelor albastre”

Consumatorii pot sesiza neregulile din domeniul siguranței alimentelor apelând gratuit numărul de telefon al Call Center-ului ANSVSA: 0800 826 787.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.