A condus cu permisul de conducere anulat și sub influența alcoolului

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Brașov efecetuează cercetări intr-un dosar penal, întrucât un bărbat ar fi condus un autovehicul pe drumurile pubice fără permis de conducere și în timp ce se afla sub influența alcoolului.

Astfel, la data de 21.11.2022, în jurul orei 01.25, în timp ce polițiștii rutieri desfășurau activități specifice de control în traficului rutier, au efectuat semnal de orprire pentru un autovehicul condus pe strada 13 Decembrie, din municipiul Brașov, însă conducătorul acestuia nu s-a conformat indicațiilor polițistului și a continuat deplasarea, fără să respecte semnalele specifice de oprire, încercând astfel să se sustragă controlului.

În timpul urmăririi, autovehiculul condus de bărbat a intrat în derapaj într-una dintre intersecții și s-a izbit de colțul unui imobil. După impact conducătorul auto a coborât din vehicul și a încercat din nou să se sustragă controlului, însă a fost imediat imobilizat.

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai!

  Verificările efectuate în bazele de date ale Poliției Române au arătat că bărbatul avea permisul de conducere anulat din anul 2018, iar în urma efectuării testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat, pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cauza este cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov.

Foto. Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.