A fost furat defibrilatorul montat în Livada Poștei

Cravana cu Medici Brașov anunță cu uimire că a fost furat unul dintre cele două defibrilitoare montate în centrul Brașovului. La nici un an de când a fost montat în Livada Poștei, defibrilatorul extern automatizat nu mai există. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a organizației, iar atât cei care au contribuit la acest proiect, cât și ceilalți susținători au declarat că sunt revoltați de situație, potrivit comentariilor din mediul online.

„În cursul nopții trecute a dispărut defibrilatorul extern automat amplasat în Livada Poștei. Dacă ați văzut pe cineva care a interacționat cu el sau având in in posesia sa husa alba din interiorul cutiei, vă rugăm anunțați poliția. Suntem profund dezamăgiți de cele întâmplate si vrem sa aducem aminte că defibrilatorul extern automat nu are nici o valoare în casa unui individ. Nu există nici o indicație în cazul pacienților să aibă în casă un defibrilator extern, existând alte metode specifice pentru pacienții ce au nevoie de cardiostimulare. Acesta este destinat spațiilor frecventate des de oameni pentru acordarea primului ajutor. Orice informație ne poate ajuta să redăm comunității un aparat medical ce poate salva o viață”, au transmis reprezentanții organizației Caranava cu Medici.

Polițiștii brașoveni au deschis un dosar penal, pentru furt calificat.

Citeste și:  Pink Floyd - mai aproape de brașoveni și turiști la spectacolul difuzat în premieră în România de Planetariul din Brașov

“La data de 30 august polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Brașov au fost sesizați despre faptul că, dintr-o casetă metalică, amplasată public în zona Livada Poștei, din municipiu, a fost sustras un defibrilator portabil, destinat utilizării publice în cazul persoanelor aflate în situații de risc. Imediat, după primirea sesizării, echipa de cercetare formată din criminaliști și polițiști de investigații, s-a deplasat la fața locului pentru a identifica și ridica probe în cauza semnalată. La acest moment se află întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, în care vor fi administrate toate mijloacele de probă pentru identificarea autorului și recuperarea bunului sustras”, au transmis reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Citeste și:  Studenții din Brașov vor beneficia de abonamente gratuite pe mijloacele de transport în comun

Defibrilatorul extern automatizat este un dispozitiv portabil ce induce restabilirea ritmului normal al inimii prin aplicarea energiei electrice în caz de aritmii ventriculare cu risc înalt de deces, precum tahicardia, flutterul sau, mai ales, fibrilația. Utilizarea acestuia este ușor de înțeles, astfel că, salvarea unei vieți devine realizabilă.

Cele două aparate și amenajarea acestora în locurile publice, au costat aproximativ 24.000 de lei. Aparatul a fost instalat de către cei de la Caravana cu Medici, cu bani strânși în cadrul Cursei cu obstacole a comunității, Brașov Heroes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.