A fost inaugurat un centru multifuncțional la Prejmer, realizat cu finanțare prin GAL Curbura Carpaților

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a participat joi, 14 aprilie, la inaugurarea unui centru multifuncţional amenajat şi dotat în cadrul Şcolii Gimnaziale Prejmer. Investiţia a fost realizată prin intermediul unui proiect în valoare de 29.350 de euro, accesat de Grupul de Acţiune Locală (GAL) „Curbura Carpaţilor”, al cărui preşedinte este prof. Valentin Bucur, consilier judeţean.  

Proiectul a fost finanțat de către AFIR România, pe Sub-măsura 19.2 M 3.3/6B – Investiții pentru progresul satelor/ infrastructură educațională și turism.

La eveniment a fost prezent şi prof. Ovidiu Tripşa, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov, alături de oficialităţi prejmerene.

Centrul multifuncţional are o suprafaţă de 180 mp şi este dotat cu aparatură modernă: 30 de laptopuri cu softurile aferente, proiector, ecran de proiecție, sistem audio-video, sistem blue-ray, TV smart și aparat multifuncțional.

Citeste și:  Ora 14:13 / S‑a coborât Sfânta Lumină la Ierusalim

Beneficiarii direcţi ai centrului sunt 550 de elevi prejmereni, însă acesta este deschis şi pentru populația din zonă, în ideea facilitării accesului la informații necesare orientării pe piața locală a muncii. 

Preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea a avut cuvinte laudative faţă de acest proiect care ar trebui multiplicat în cât mai multe comunităţi locale.

„Investiţiile în educaţie sunt investiţii sigure într-un viitor mai bun. Sunt convins că aceste dotări vor contribui la creșterea atractivităţii şi calității activităţii educaționale realizate în cadrul şcolii – inclusiv a procentului de promovabilitate la examene, la dezvoltarea de competenţe IT atât de necesare în zilele noastre, precum şi la reducerea fenomenului de abandon şcolar. Felicitări tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui proiect!”, a afirmat preşedintele CJ Braşov.

La rândul său, Valentin Bucur a menţionat că mai multe şcoli din județul Brașov au beneficiat de-a lungul timpului de finanțări asigurate prin GAL „Curbura Carpaților”. Este vorba despre şcolile gimnaziale din Teliu, Budila, Lunca Câlnicului, Tărlungeni, Vama Buzăului şi Zizin, alături de Colegiul pentru Agricultură şi Industrie Alimentară „Ţara Bârsei” din Prejmer.

Citeste și:  Klaus Iohannis, mesaj de Paște: "Vă urez să primiţi în suflet Lumina Învierii şi bucuria deplină"

Valoarea cumulată a acestor finanţări ajunge la aproximativ 500.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.