A fost lansată licitația pentru modernizarea Casei de Cultură și a parcului „Regina Maria” din Făgăraș

Proiectul pentru reabilitarea și modernizarea Parcului Regina Maria și a Casei de Cultură a Municipiului Făgăraș este în etapa de licitație, iar data limită pentru depunerea ofertelor privind achiziția este 19.10 2022. Cererea de finanțare a fost depusă în 27.08.2018, iar contractul a fost semnat în 15.06.2021, anunță Primăria Făgăraș.

„Prin acest proiect se dorește înfrumusețarea Parcului Regina Maria prin reabilitarea aleilor, construirea de piste pentru biciclete, înlocuirea sistemului de iluminat public, reabilitarea scenei pentru spectacole în aer liber, amenajarea unei insule, a unei zone de activități recreative și a unui loc de joacă pentru copii.

Totodată, vor fi plantați copaci, reamenajate spaţiile verzi, vor exista refugii, copertine și structuri tridimensionale îmbrăcate în vegetație, împrejmuiri cu gard viu, puț de mare adâncime pentru apa potabilă și menajeră cu cămin tehnic îngropat, grupuri sanitare mobile racordate la rețeaua de canalizare, rețea de canalizare ape menajere, sistem de irigare cu sprinklere îngropate alimentate la rețeaua de apă a puțului, precum și instalarea unui sistem de supraveghere video și a unui dispecerat de monitorizare.

Citeste și:  Clădirea Primăriei Brașov va fi luminată în culoarea mov, pentru a marca Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități

Pe de altă parte, Casa de Cultură va primi reabilitarea pe care o merită, prin revenirea la compartimentarea inițială și refacerea spațiilor interioare conform activităților specifice culturale cu zonele și anexele aferente: foaier, sală de expoziție, sală pentru repetiții, sală de coregrafie, sală de conferințe, cabine pentru actori și instrumentiști, cameră de proiecții.

De asemenea, se va repara acoperișul clădirii și zonelor aferente, se vor moderniza și dota sălie pentru desfășurarea activităților artistice (pictură, dans, cursuri de teatru, cursuri de dezvoltare personală). Se vor moderniza sălile pentru diverse evenimente (workshop-uri, conferințe, spectacole), dar și instalațiile sanitare, termice, electrice și de ventilație”, potrivit anunțului publicat pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.