A fost programat zborul de calibrare a echipamentelor de radionavigaţie de la Aeroportul Internațional Brașov

Ieri, la sediul Consiliului Judeţean Braşov a avut loc o nouă întâlnire a factorilor de decizie implicaţi în implementarea serviciilor de navigaţie aeriană la Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav.

Au participat Florin Manta, directorul Direcţiei Regionale a Serviciilor de Navigaţie Aeriană Arad – instituţie care va asigura dirijarea traficului aerian pe Aeroportul Braşov prin intermediul turnului remote, Andreea Strat, managerul proiectului ANS Braşov din partea Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA R.A., experţi tehnici de la ROMATSA, oficiali ai Autorităţii Aeronautice Civile Române şi reprezentanţi ai asocierii UTI Construction and Facility Management SA – SC BOG’ART SRL care realizează contractul privind asigurarea serviciilor de navigaţie aeriană, construirea clădirii de contingenţă şi dotarea cu echipamente specifice.

Din partea Regiei Autonome „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” RA a fost prezent directorul general Alexandru Anghel, discuţiile fiind prezidate de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Citeste și:  Aproape 2.400 de intervenții și peste 9.500 de sancțiuni contravenționale în ultimele 24 de ore

Cu acest prilej, a fost analizat stadiul implementării graficului consolidat al activităţilor necesare în vederea operaţionalizării Aeroportului.

„Suntem în grafic cu activităţile pe care fiecare din părţile implicate în operaţionalizarea AIBG şi le-a asumat, avem stabilite termene precise şi facem toate demersurile necesare pentru a le respecta. În cadrul şedinţei am abordat şi aspectele care ţin de organizarea zborului de calibrare a echipamentelor de radionavigaţie, programat pentru jumătatea lunii decembrie”, a declarat Alexandru Anghel.

Trebuie precizat faptul că proiectarea spațiului aerian şi a procedurilor de zbor instrumentale s-a încheiat, iar documentaţia privind procedurile satelitare convenţionale pe baza cărora controlorii de trafic de la Arad vor eşalona zborurile în timp şi spaţiu şi vor asista piloţii în timpul procedurii de decolare şi aterizare pe pista de la Ghimbav, a fost predată la Autoritatea Aeronautică şi este în etapa de verificare. 

Citeste și:  Veşti proaste pentru iubitorii de ciocolată! Este criză de cacao la nivel mondial, iar prețurile vor crește semnificativ

De asemenea, participanţii au fost informaţi că pe amplasamentul Aeroportului a fost montat echipamentul ILS (Instrument Landing System), produs de compania italiană Thales şi că în perioada următoare vor fi instalate echipamentele DVOR şi DME, care au fost de asemenea livrate.

La finalul şedinţei, participanţii au făcut o vizită la terminalul Aeroportului şi la clădirea de contingenţă, aflată în fază avansată de execuţie, prilej cu care au analizat aspecte de natură tehnică privind instalarea serverelor în cele două clădiri.

„Am promis că vom prezenta cu regularitate toate etapele pe care le parcurgem pentru funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav şi ne ţinem de cuvânt. Astăzi am avut o şedinţă pragmatică în cadrul căreia am trecut în revistă, cu termene precise, toate demersurile pe care le mai avem de făcut până la momentul la care vom deschide Aeroportul. Specialiştii de la ROMATSA şi cei ai Autorităţii Aeronautice Civile Române au apreciat stadiul foarte bun în care am ajuns cu construcţia clădirii de contingenţă, care în curând va permite instalarea echipamentelor informatice necesare stocării, prelucrării şi transmiterii datelor către Centrul de Dirijare a Traficului Arad. Vom continua să anunţăm toate noutăţile care intervin în proiect, până la momentul mult aşteptat al operaţionalizării Aeroportului Braşov”, a menţionat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea.

Graficul consolidat al activităţilor privind funcţionalizarea Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav, convenit de Consiliul Judeţean Braşov împreună cu ROMATSA şi Autoritatea Aeronautică Civilă Română prevede ca la jumătatea lunii iunie 2023 acest obiectiv să fie operaţional.

Citeste și:  Atelier axat pe implicarea directă a cetățenilor în gestionarea bugetului local și pe modul în care ideile brașovenilor pot deveni realitate

În cazul în care pe parcursul implementării proiectului vor interveni situaţii de natură să modifice graficul asumat, vor fi comunicate de îndată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.