A fost semnat contractul pentru modernizarea drumului judeţean de pe Valea Doftanei


A fost semnat contractul pentru modernizarea drumului judeţean de pe Valea Doftanei. Teoretic, în 3 ani, şoseaua va putea prelua o parte a traficului de pe DN 1 Valea Prahovei. Construirea drumului care trece Carpaţii, între Câmpina şi Săcele, este cel mai mare, dar şi cel mai dificil contract de până acum, transmite Radio România Actualități.

Drumul județean Câmpina – Săcele, pe Valea Doftanei, va avea o lungime de 25 de kilometri şi termen de șase luni pentru proiectare și trei ani pentru execuție, tronsonul din județul Brașov fiind acum parte a unui drum forestier. Valoarea mare a proiectului, 400 de milioane de lei, şi durata de 3 ani se explică prin relieful dificil în Munţii Baiului, Pasul Predeluţ fiind la 1.265 de metri altitudine, deci se va putea lucra mai puţine luni pe an.

Citeste și:  Yiwen Shen și Marko Džomba au electrizat Sala Patria cu un concert memorabil alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov

La semnarea contractului, premierul Nicolae Ciucă a precizat că drumul judeţean trece Carpaţii şi asigură legătura pentru traficul uşor între Muntenia şi Transilvania, iar șoferii care circulă pe DN 1 Valea Prahovei spre şi dinspre Braşov vor avea o nouă variantă pe lângă Cheia – Săcele, pe unde acum merg camioanele, notează agenția de presă Rador.

Foto. iturist.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.