A început distribuirea cardurilor pentru masă caldă destinate persoanelor dezavantajate: Actele necesare pentru ridicarea cardurilor

Din data de 13 noiembrie 2020 Direcția de Asistență Socială Brașov a început distribuirea cardurilor pentru masă caldă destinate persoanelor dezavantajate sau marginalizate, acordate în baza OUG nr. 115/2020. Până astăzi s-au distribuit către persoanele îndreptățite un număr de 280 de carduri din totalul celor 765, iar un număr de 47 de persoane au refuzat primirea cardurilor.

Cardurile pentru masă caldă s-au distribuit atât la sediul instituției cât și la domiciliul persoanelor îndreptățite de către personalul Direcției de Asistență Socială Brașov.

Cardurile nedistribuite sunt păstrate la sediul nostru timp de 60 de zile de la data predării de către Instituția Prefectului – Județul Brașov (11.11.2020), timp în care beneficiarii se pot prezenta pentru a intra în posesia lor.

Citeste și:  Serviciile poștale, medicamentele și detergenții înregistrează cele mai mari scumpiri în ultimul an

Reamintim că beneficiarii proiectului sunt persoane, cu vârsta de peste 75 de ani și venit sub 800 de lei, precum și persoanele fără adăpost. 

Cardurile sunt nominale și sunt finanțate prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020, program care are ca obiectiv creșterea calității vieții persoanelor dezavantajate sau marginalizate, prin acordarea de tichete sociale pe suport electronic, pentru mese calde.

Actele necesare pentru ridicarea cardurilor sunt:

– act de identitate: CI/BI/CIP

– cupon pensie aferent lunii octombrie 2020. Documentele se prezintă în original și în copie.

Cardurile vor fi încărcate începând cu luna decembrie, când va fi dată publicității și lista cu locațiile unde pot fi utilizate.

Citeste și:  Turneul Eton College Symphony Orchestra ajunge la Brașov pe 3 iulie 2024, la Sala Patria

Pentru respectarea regulilor impuse de autorități în această perioadă, precum și pentru protecția beneficiarilor și a angajaților, Direcția de Asistență Socială Brașov, a creat, pe site-ul www.dasbv.ro, o secțiune specială destinată programărilor online pentru ridicarea cardurilor. În acest sens, se va permite accesul în instituție și se vor distribui cardurile, exclusiv persoanelor care s-au programat în prealabil pe site –ul instituției. Adresa unde se pot face programările este www.dasbv.ro/ programari online/tichet social pentru varstnici.

Valoarea nominală a unui tichet social pe suport electronic pentru masă caldă pentru beneficiarii este de 180 de lei pe lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.