A început distribuirea voucherelor din programul pentru creşterea natalităţii al Ministerului Familiei

A început distribuirea voucherelor din programul pentru creşterea natalităţii al Ministerului Familiei. Sunt peste 8.000 de solicitări din partea cuplurilor sau a femeilor singure care se luptă cu infertilitatea şi care vor să apeleze la procedurile medicale de fertilizare in vitro.

Înscrierile, care se pot face și online, au demarat în decembrie anul trecut, iar în prezent sunt peste 8.000 de solicitări.

Comisia de validare a analizat deja peste 600 de dosare și dintre acestea au fost declarate eligibile 350 de dosare. Pe toate aceste dosare, voucherele vor fi trimise prin poștă în zilele următoare, dar nu înainte ca solicitanții să semneze contractul cu ministerul.

Citeste și:  Concurs de postere dedicat liceenilor - de Ziua Îndrăgostiţilor, lansat de Muzeul Literaturii Române

Sprijinul financiar în valoare de 15.000 de lei, acordat de Guvernul României, prin Ministerul Familiei, Tineterului și Egalității de Șanse, ajunge la beneficiari sunt forma a două vouchere: un tichet în valoare de 5.000 de lei pentru tratamentul medicamentos, din rețeaua farmaciilor partenere, și un al doilea voucher, în valoare de 10.000 de lei, pentru procedura de embriotransfer, dacă medicul consideră că prima etapă este un succes.

Foto. Nadezhda Moryak

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.