A început pregătirea gratuită pentru bacalaureat cu elevii de liceu, la Universitatea Transilvania din Brașov

Cadre didactice din cadrul Universității Transilvania din Brașov vor oferi gratuit ore de pregătire pentru examenul de bacalaureat, la limba și literatura română, matematică și informatică.

Începând de vineri,10 martie, toți elevii de liceu pot participa la orele de pregătire oferite de cadrele didactice de la Facultatea de Litere și de la Facultatea de Matematică și Informatică din cadrul universității noastre.

La Limba și literatura română vor fi abordate operele literare aflate în programa pentru bacalaureat. Cursurile urmăresc să îi învețe pe elevi cum să analizeze stilistic textele literare şi nonliterare şi cum să utilizeze corect şi adecvat limba română în diferite situații de comunicare.

Citeste și:  Astăzi "se da stingerea"! Municipiul Brașov se alătură celor peste 8.000 de orașe din întreaga lume care vor participa la "Ora Pământului"

La matematică, în cadrul orelor de pregătire, cadrele didactice vor aborda noțiuni de algebră, de analiză matematică, trigonometrie şi geometrie, în timp ce la informatică vor fi studiate noțiuni de algoritmi, grafuri, vectori şi matrici, dar şi variante de probleme.

Cursurile au fost programate după-amiaza, astfel încât toți liceeni interesați, să poată participa.

La Limba și literatura română orele vor fi susținute începând de vineri, 10 martie, în corpul T (Bdul Eroilor, 25), Aula NT. La matematică și la informatică, orele de pregătire se vor susține online, începând din 15 martie, până în 7 iunie.

Programul complet al cursurilor de pregătire, precum și link-urile de autentificare pe platforma de predare online sunt disponibile la adresa: https://admitere.unitbv.ro/pregatire-bacalaureat.html  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.