A început producţia de gaze naturale din Marea Neagră

​Black Sea Oil & Gas („BSOG”) împreună cu partenerii de concesiune, Petro Ventures Resources şi Gas Plus Dacia au anunțat ieri, 15 iunie, la scurt timp după obținerea licenței de operare de la ANRE, că au început producţia de gaze din Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia („Proiectul MGD”) şi introducerea primelor gaze în Sistemul Naţional de Transport („SNT”).

Proiectul constă în cinci sonde de producţie la zăcămintele „Doina” şi „Ana”, o platformă monitorizată şi operată de la ţărm şi o conductă submarină de 126 km care face legătura cu noua staţie de tratare a gazelor din comuna Corbu, judeţul Constanţa.

Potrivit agenției de presă Rador, anul acesta este estimată o producţie de jumătate de miliard de metri cubi de gaze. Este primul proiect nou de dezvoltare a gazelor naturale din platoul continental românesc al Mării Negre din ultimii 30 de ani şi va asigura 10% din cererea de gaze a ţării noastre.

Citeste și:  Minivacanță în siguranță! Datorită sistemului preventiv de ordine și siguranță publică adoptat la nivel național

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.