A început programul „Noua Casă”!

Programul „Noua Casă” functionează începând de astăzi. Guvernul a decis un plafon de 1,5 miliarde de lei. Banii sunt suficienţi pentru aproximativ 18.000 de aplicanţi.

„Guvernul României a aprobat plafonul de garantare a Programului Noua Casă, ediția 2021, în valoare de 1,5 miliarde lei, iar prin Ordinul nr.441 din 24.03.2021, Ministerul Finanțelor a diminuat comisionul de administrare de la 0,40% la un nivel de 0,30% din soldul garanției.”, se precizează într-un comunicat de presă.

De asemenea, Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri  anunță că de vineri finantatorii primesc dosare pentru noul Program.

„În paralel cu procesul legislativ, Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a finalizat procedura de alocare a plafoanelor anuale ale garanțiilor care pot fi emise de către băncile participante, în funcție de ponderea garanțiilor acordate de către fiecare finanțator în anul precedent. Plafonul va fi distribuit cu acordul Ministerului Finanțelor, urmând ca aplicația informatică să fie deschisă pentru cele 14 bănci participante în program: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Vista Bank, Intesa Sanpaolo Bank si Alpha Bank. De mâine finanțatorii primesc dosare pentru noul Program”, precizează Fondul Naţional de Garantare a Creditelor.

Prin program pot fi cumpărate case sau apartamente de cel mult 140.000 de euro, iar avansul este cuprins între 5 si 15%. De anul acesta e nevoie şi de asigurarea proprietăţii pe toată durata finanţării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.