A murit Colin Powell, fostul secretar american de stat. El a suferit complicații din cauza COVID-19

Fostul secretar american de stat Colin Powell, prima persoană de culoare care a deținut această funcție, a murit din cauza complicațiilor date de COVID, a anunțat familia sa, potrivit CNN .

Colin Powell avea 84 de ani. El a fost șeful diplomației americane pe parcursul mai multor administrații republicane în ultimii ani ai secolului trecut și primii ai secolului XXI.

Colin Powell a fost secretar de stat al SUA din 2001 si pana in 2005. Șef al Statului Major interarme în timpul administrației lui George Bush, el a condus armata americană în timpul Războiului din Golf ( Kuweit si Irak, 1991). A fost distins cu cele mai înalte distincții militare americane: Legion of MeritBronze StarAir MedalPurple HeartRonald Reagan Freedom Award.

„Generalul Colin L. Powell, fost secretar de stat al Statelor Unite ale Americii și președinte al șefilor de Stat Major, a decedat în această dimineață din cauza complicațiilor Covid 19. Era complet vaccinat. Vrem să mulțumim personalului medical de la Centrul Medical Național Walter Reed pentru tratamentul îngrijit. Am pierdut un soț remarcabil și iubitor, tată, bunic și un mare american ”, a scris familia lui Colin Powell într-un mesaj pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.