A patra ediție a Zilelor Inteligenței Artificiale în România se desfășoară la Brașov

A patra ediție a Zilelor Inteligenței Artificiale în România se desfășoară la Brașov, pe 20-21 septembrie 2023, la Aula Universității Transilvania din Brașov. Scopul evenimentului este de a sprijini cercetarea și dezvoltarea domeniului Inteligenței Artificiale (IA) în România prin întărirea comunității locale de IA și crearea de legături cu specialiști din Diaspora și din comunitatea din Europa de Est și internațională.

Progresele realizate în ultimii ani fac Inteligența Artificială să fie considerată unul dintre principalii factori care vor influența evoluția economiei și a societății în viitorul apropiat. În Romania exista eforturi din partea sectorului universitar și privat (inclusiv startup-uri) de a inova și dezvolta soluții bazate pe IA. De asemenea, guvernul lucrează activ la aprobarea și implementarea  unei strategii naționale de dezvoltare și adopție a soluțiilor bazate pe IA.

Citeste și:  Românii vin acasă de Sărbători. Aproximativ 80% dintre ei și-au planificat zborurile spre casă între 15 și 31 decembrie

Romanian AI Days își propune să aducă  împreună reprezentanți din aceste sectoare pentru a descoperi sinergii între diferiții actori cu scopul de a maximiza impactul pozitiv al acestui domeniu în România. Evenimentul este deschis publicului. Biletele vor fi puse în vanzare la data de 15 August (50 RON studenți, 250 RON bilet general). 

Ediția din 2023 este organizată de experți locali și din Diaspora, în parteneriat cu RovisLab din cadrul Universității Transilvania din Brașov și ARIA. Intervențiile sunt susținute de specialiști de la renumite instituții din România și din străinătate (Centrul Aerospatial German, Bitdefender, TU Delft, Siemens, Universitatea din Michigan). Pe lânga prezentări tehnice susținute de specialiști, agenda include și discuții panel pe teme de interes pentru România: educație cu și pentru IA, politici publice legate de IA în România și Uniunea Europeană și o sesiune dedicată startup-urilor. De asemenea, studenții și alți cercetători pot prezenta postere, detaliind rezultatele proiectelor lor de cercetare. Organizatorii pun la dispoziția studenților burse pentru a putea participa la eveniment.

Citeste și:  Scade numărul salvamontiștilor brașoveni din cauza măsurilor de austeritate ale Guvernului

Evenimentul se bucură de sprijinul generos al mai multor companii locale și internaționale ce dezvolta soluții bazate pe IA. Până în prezent, Google, Bitdefender, XPERI și Amazon și-au confirmat sprijinul la nivel Diamond iar Siemens la nivel Silver.

Mai multe detalii se găsesc la: https://days.airomania.eu/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.