A plouat cu amenzi de Revelion la Brașov!

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, au desfășurat noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, în perioada de 31 decembrie 2020 – 01 ianuarie 2021, polițiștii brașoveni au verificat 194 de locaţii, 62 desocietăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 11 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. De asemenea, au fost legitimate aproximativ 4.100 de persoane, verificatepeste 168  de mijloace de transport persoane și 310 autovehicule.  

Citeste și:  În pas de alergare la donare: #MyBloodIsGold, campanie de donare de sânge în perioada 5-19 decembrie

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 351 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 335 fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 16 pentru nerespectarea măsurilor de diminuare a impactului riscurilor, valoarea totală a sancțiunilor contravenționale fiind de 31.250 lei.

Totodată, polițiștii au verificat aproximativ 3.700 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 116 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 87 de  locații. De asemenea, au fost legitimate 530 de persoane, verificate 3 persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină și au fost aplicate 110 sancțiuni contravenționale în valoare de 10.600 lei.

Citeste și:  Din 11 decembrie 2022 intră în vigoare noul Mers al Trenurilor 2022-2023

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat 22 de societăţi comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, 98 delocații, au legitimat peste 60 de persoane și au aplicat  7 sancțiuni contravenționale în valoare de 500 lei.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.