A plouat cu amenzi, la Brașov, pentru încălcarea restricțiilor Covid VIDEO

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, polițiști locali și jandarmi, au organizat și desfășurat, cu efective mărite, noi acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zone aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, terase, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun de pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent de către polițiștii brașoveni, în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov privind zonele unde există focare, în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Astfel, la data de 12 decembrie 2020, polițiștii brașoveni au verificat 102  societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 14 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă. De asemenea, au fost legitimate peste 2800 de persoane, verificate 185 de mijloace de transport persoane și peste 240 de autovehicule.  

Citeste și:  O nouă ediție a programului Start-up Nation tot mai aproape de aprobare

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 283 sancțiuni contravenționale, dintre acestea 264  fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 18 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație și 1 pentru fapte de natură economică.

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de 23.500 lei.

Totodată, polițiștii au verificat peste 3140 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov au verificat 56 societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și 64  locații. De asemenea, au fost legitimate 189 de  persoane și au fost aplicate 14 de sancțiuni contravenționale în valoare de 750 lei.

Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România

De asemenea, au fost verificate 60 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi “Burebista” Brașov au verificat 15 locații și au legitimat 21  persoane.

La data de 12 decembrie 2020, a fost înregistrat un apel TEL VERDE pentru semnalări de nerespectare a măsurilor stabilite în context COVID-19.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii au continuat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forțele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activități de verificare și instruire cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetățenii și pentru a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Solicităm tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică,  să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.