A treia zi de căutări sub dărâmăturile provocate de cutremurele din Turcia și Siria. Cel mai recent bilanț ajunge la peste 9.500 de morți

Salvatorii își pun speranțele că vor mai găsi supraviețuitori în cea de-a treia zi de căutări sub dărâmăturile provocate de cutremurele din Turcia și Siria însa scad speranțele de a mai găsi supraviețuitori de la o oră la alta. A fost încă o noapte de căutari intense. În unele zone, operațiunile se desfășoară în condiții vitrege din cauza frigului și chiar a zăpezii.

Timpul presează echipele de salvare care caută în continuare miercuri supravieţuitori în Turcia şi Siria, după cutremurul devastator al cărui bilanţ nu încetează să crească, depăşind de acum 9.500 de morţi, transmite AFP.

Pe un frig glacial, salvatorii duc o cursă contracronometru pentru a încerca să le vină în ajutor supravieţuitorilor seismului cu magnitudinea de 7,8 pe scara Richter petrecut luni în zori şi care a zguduit sud-estul Turciei şi nordul Siriei vecine.

Citeste și:  FlyLili organizează sesiune de recrutări pentru însoțitori de zbor, sâmbătă, la Aeroportul Brașov

Vremea nefavorabilă le complică misiunea salvatorilor, iar ministrul de interne turc a prevenit marţi că următoarele 48 de ore vor fi ‘cruciale’ pentru găsirea de supravieţuitori.

Şoseaua care duce spre oraşul Antakya (vechea Antiohia), în provincia turcă Hatay deosebit de afectată, este aglomerată cu camioane cu ajutoare, utilaje de şantiere şi ambulanţe ce fac slalom printre maşinile particularilor care se refugiază.

Oraşul este la pământ, înecat într-un nor gros de praf din cauza utilajelor de degajare care caută printre dărâmături. Cât vezi cu ochii, nu sunt decât imobile prăbuşite total sau parţial.

La Gaziantep, oraş situat aproape de epicentru, o locuitoare şi-a pierdut speranţa de a-şi mai găsi mătuşa îngropată sub ruine.

Citeste și:  Cum arată vacanța de Paște după intrarea în spațiul Schengen: 55% dintre români vor călători mai mult în țările Schengen

De teama de a reveni acasă, unii supravieţuitori au găsit refugiu la aeroportul din Gaziantep.

Autoritatea de gestionare a dezastrelor din Turcia a ridicat numărul oficial de morți în urma  cutremurului de luni la 7.108 de persoane. Totalul combinat, cu cele 2.470 de decese înregistrate oficial în Siria, a ajuns la 9.578.

Se preconizează că cifrele vor continua să crească pe măsură ce se efectuează noi lucrări de salvare și săpături. Serviciile de urgență au fost îngreunate de vremea nefavorabilă.

Sursa. Stirile TVR / Foto. Profimedia Images

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.