A zecea tranșă de vaccin Pfizer aduce la Brașov 23.400 de doze

Peste 200 de mii de doze de vaccin Pfizer au sosit în țară în această dimineață. Cele mai multe doze, aproape 60 de mii, ajung în depozitul Centrului național de Stocare din Capitală. Centrele regionale din țară vor primi în jur de 23 de mii de flacoane fiecare. Mai exact, pentru Centrul Regional de Depozitare Brașov vor fi repartizate 23.400 de doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

Citeste și:  O realizare importantă de care beneficiază comunitatea defavorizată din comuna Racoş: deschiderea Centrului multifuncțional de sănătate, igienă și educație

Conform calendarului de livrare, următoarea tranșă de vaccin ar urma sa fie adusă în România luni, 01 martie, iar la acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Până în prezent, România a primit 1.308.509 de doze de la Pfizer BioNTech și au fost administrate 1.220.088 de doze persoanelor înscrise la vaccinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.