Absolvenții de liceu încep astăzi sesiunea de vară a Bacalaureatului

Aproape 126.500 de absolvenți de liceu s-au înscris pentru a susține examenul de Bacalaureat în sesiunea care începe astăzi, 6 iunie 2022.

Sunt peste 111.300 de tineri din promoția acestui an și mai bine de 15.000 din seriile anterioare, care în funcție de rezultatele anterioare pot susține doar anumite probe. La începutul săptămânii viitoare sunt programate trei zile pentru evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, apoi cei care aparțin minorităților naționale vor avea proba de comunicare în limba maternă.

“Conform datelor înregistrate și transmise de comisiile județene/comisia ISMB de organizare a examenului de bacalaureat, 126.454 de absolvenți de liceu (111.329 din promoția curentă și 15.125 din seriile anterioare) s-au înscris pentru a susține probele (integral sau parțial, în funcție de rezultatele obținute în sesiunile anterioare și recunoscute ca atare)”, se arată în informare.

Citeste și:  Guvernul prelungește plafonarea tarifelor RCA până la 30 iunie

Între 8 iunie și 10 iunie se evaluează competențele digitale, iar între 14 iunie și 16 iunie va avea loc proba orală la limba străină. Probele scrise se vor susține în trei zile consecutive, începând din 20 iunie cu cea la limba română, iar primele rezultate vor fi afișate pe 27 iunie, când se vor putea depune și eventuale contestații.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.