Accesul turiștilor ruși ar putea fi interzis în anumite state din Uniunea Europeană

Miniştrii apărării şi ai afacerilor externe din statele Uniunii Europene, care se reunesc la Praga în această săptămână, vor analiza opţiunile privind înfiinţarea unei misiuni militare a UE pentru antrenarea forţelor ucrainene şi vor discuta despre solicitarea unor state membre de a se interzice accesul turiştilor ruşi pe teritoriul Uniunii, relatează luni Reuters, potrivit Agerpres.

Mai multe state membre antrenează deja trupe ucrainene, ceea ce le permite acestora să opereze armamentul pe care ţări occidentale îl furnizează Ucrainei pentru a se putea apăra în faţa agresiunii ruse.

Războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, intrat deja în a şaptea lună, rămâne un subiect prioritar pe agenda politicii externe a UE, miniştrii de externe ai celor 27 urmând să discute mâine propunerea de restricţionare a dreptului turiştilor ruşi de a vizita Uniunea Europeană, în contextul în care unele ţări membre cer o poziţie dură şi unitară ca răspuns la agresiunea militară rusă contra Ucrainei.

Citeste și:  Campania "Dar din suflet pentru seniori" de Paște: 6.550 de tichete deja distribuite! 12.776 de brașoveni eligibili sunt așteptați la Direcția de Asistență Socială până pe 30 aprilie

Foto: Profimedia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.