Acțiune a polițiștilor rutieri, în sistem ”cascadă” pe DN13. 2 permise au fost reținute

În scopul prevenirii evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei neregulamentare, la data de 26 februarie 2021, în intervalul orar 08.00 – 13.00, Serviciul Rutier Brașov, în colaborare cu Serviciul Rutier Mureș, a organizat și desfășurat o acțiune pe  DN 13, în sistem CASCADĂ, având drept scop depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză în zonele unde au fost înregistrate evenimente rutiere pe fondul nerespectării acestei reguli de circulație. 

În cadrul acțiunii au fost folosite dispozitive pentru măsurarea vitezei, respectiv 2 cinemometre TruCam și 5 aparate Autovision.

„În urma desfășurării acțiunii au fost constatate și aplicate în total 121 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 41.500 lei, fiind reținute 2 permise de conducere pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 1 certificat de înmatriculare.” a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Brasov, comisar de politie Alina Maria Ivan.

Din totalul contravențiilor aplicate în cadrul acestei acțiuni, 70 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 27.300 lei, au fost aplicate de către polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. 

Precizăm faptul că, în intervalul orar în care acțiunea s-a desfășurat, pe raza DN 13, în zona de competență a Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și a Inspectoratului de Poliție Județean Mureș nu a fost înregistrat niciun accident rutier. 

De asemenea, la aceeași dată, polițiștii rutieri brașoveni au organizat și desfășurat acțiuni pe linia transportului rutier de persoane, fiind constatate și aplicate 34 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 33 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 și 1 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991, în valoare de 2.700 lei. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.