Acțiune, în sistem integrat, desfășurată de către polițiști

Astăzi, 3 august 2021, în intervalul orar 07.00-09.00, polițiști rutieri și de ordine publică cu aviz de poliție rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, împreună cu polițiști din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Prahova și Covasna, sub coordonarea Direcției Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, au organizat și  desfășurat o acțiune, în sistem integrat, pe raza județului Brașov, ce a avut ca scop creșterea gradului de siguranță rutieră și prevenirea cauzelor generatoare de accidente.

Acțiunea a fost desfășurată cu efective mărite, astfel, în cadrul activităților au fost angrenate 63 de forțe de ordine.  

Printre obiectivele acțiunii s-au numărat:

  • Creșterea gradului de siguranță a participanților la traficul rutier;
  • Respectarea prevederilor legale privind circulația pe drumurile publice;
  • Conștientizarea opiniei publice asupra dinamicii și consecințelor accidentelor rutiere produse de către categoriile de participanți la trafic;
  • Prevenirea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, respectiv, viteza neadaptată la condițiile de drum, viteza neregulamentară, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, depășire neregulamentară, neacordare prioritate pietoni, neacordare prioritate vehicule, abateri săvârșite de către bicicliști, abateri săvârșite de către pietoni, respectiv traversare neregulamentară, deplasare pe partea carosabilă și nerespectarea prevederilor legale de către conducătorii de atelaje hipo;
  • Depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză;
  • Depistarea și sancționarea conducătorilor de vehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive;
  • Prevenirea producerii de accidente rutiere.
Citeste și:  Firma care furnizează produsele lactate pentru programul „Cornul și laptele“ a etichetat, din eroare, luna expirării greșit. Municipalitatea brașoveană a luat decizia de a nu le distribui

În cadrul activităților desfășurate au fost utilizate echipamentele video de supraveghere a traficului rutier și de măsurare a vitezei de deplasare, etilotestele, etilometrele, aparatele Drugtest și cinemometrele TruCam.

Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 176 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

Dintre cele 176 de sancțiuni contravenționale, 160 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 sancțiuni contravenționale aplicate pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și 11 pentru săvârșirea altor abateri la regimul rutier.

De asemenea, polițiștii au reținut 9 permise de conducere și au constatat 1 infracțiune la regimul rutier, respectiv conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive, fiind întocmit dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor. 

Citeste și:  Patinatoarea Julia Sauter (CSU Brașov) a obținut locul 10 la Campionatul European! Cel mai bun rezultat din istoria patinajului feminin românesc

Valoarea totală a sancțiunilor contravenționale aplicate este de peste 74.500 lei.

Solicităm tuturor participanților la traficul rutier să respecte normele legale privind circulația pe drumurile publice, precum și indicațiile polițiștilor rutieri și le recomandăm să adopte o conduită preventivă, să manifeste responsabilitate în trafic și să circule cu prudență.

Reamintim faptul că, scopul tuturor activităților desfășurate de către polițiștii brașoveni nu este acela de a aplica sancțiuni contravenționale, dar nu va fi tolerată nicio abatere de la lege!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.