Acțiuni ale polițiștilor brașoveni pentru un final de săptămână în siguranță

În perioada 21-23 iulie a.c., polițiștii brașoveni, alături de jandarmi și polițiști locali, au acționat pe raza întregului județ, pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență și combaterea consumului de substanțe interzise, cu consecințe imprevizibile, din cele mai grave pentru siguranța cetățenilor.

În acest sens, s-a acționat în zonele în care s-au înregistrat aglomerări de persoane, la manifestările cultural-artistice, unde au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică.

Totodată, polițiștii rutieri au continuat acțiunile pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative, prin depistarea conducătorilor de autovehicule ce conduc aflându-se sub influența băuturilor alcoolice sau substanțelor psihoactive, precum și pentru depistarea conducătorilor de autovehicule ce încalcă regimul legal de viteză pe raza întregului județ.

Citeste și:  Descoperă splendoarea naturii României pe cea mai încântătoare rută feroviară: 14 tuneluri și 10 viaducte

La activități au participat un număr de aproximativ 600 de efective, dintre care aproximativ 340 de polițiști, împreună cu jandarmi și polițiști locali.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 460 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 176 000 de lei, dintre care 49 la Legea 61/1991, 371 la O.U.G. 195/2002 și 40 sancțiuni pentru încălcarea prevederilor altor acte normative.

Au fost reținute, în vederea suspendării, 38 permise de conducere, dintre acestea 9 pentru consum de alcool, 11 pentru încălcarea regimului de viteză și 18 pentru alte cauze.

Au fost retrase 20 certificate de înmatriculare și au fost testați aproximativ 500 de conducători auto pentru consumul de alcool și 3 conducători auto pentru consumul de substanțe psihoactive.

Citeste și:  Castelul Bran își deschide porțile pentru "Noaptea Muzeelor"

Nu în ultimul rând, au fost constatate 11infracțiuni, din care 4 la regimul circulației rutiere și 7 pentru comiterea altor genuri de infracțiuni.

Acțiunile continua în județul Brașov în vederea menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică!

Sursa: ISU Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.