Acțiuni de prevenire și limitare a infectării cu Covid la Brașov

În perioada 29 – 30 mai 2021, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov au organizat noi acțiuni preventiv-reactive, care au avut ca scop verificarea modului de respectare a normelor legale în vigoare pe timpul stării de alertă, în vederea limitării răspândirii virusului Sars-CoV-2, acționând în zonele aglomerate, centre și societăți comerciale, piețe, precum și în stațiile și mijloacele de transport în comun pe raza județului Brașov.

Activitățile de verificare sunt adaptate permanent în funcție de datele transmise de către Direcția de Sănătate Publică Brașov, în vederea prevenirii răspândirii virusului Sars-CoV-2.

Pe parcursul desfășurării activităților, polițiștii brașoveni au intensificat activitățile informativ-preventive pentru conștientizarea cetățenilor cu privire la riscul la care se expun dacă nu sunt respectate măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și au continuat activitățile de relaționare cu organizatorii de evenimente publice/private de pe raza de competență, în vederea transmiterii recomandărilor cu privire la respectarea măsurilor impuse pe timpul stării de alertă.

În perioada de referință, polițiștii brașoveni au verificat aproximativ 1.000 delocații, 67 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă și peste 160 de mijloace de transport persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, dintre acestea 53 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 2 pentru nerespectarea măsurilor privind izolarea/carantina, în valoare de 4.500 lei.

De asemenea, polițiștii brașoveni au verificat aproximativ 2.040 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.