Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță a cetățenilor desfășurate în zonele rurale ale județului Brașov

În cursul zilei de ieri, 15 august a.c., echipaje ale Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, formate din polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, investigații criminale, arme, explozivi și substanțe periculoase, criminalitate economică, rutieră, criminalistică, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Brașov, au desfășurat o acțiune amplă pe raza de competență a Poliției Municipiului Brașov, atât în mediul urban, cât și în mediul rural, care a avut drept scop prevenirea și combaterea unor situații de risc pentru cetățeni și menținerea unui climat optim de ordine publică.

Principalele obiective urmărite de polițiștii brașoveni au fost: prevenirea și combaterea infracțiunilor contra persoanei și a patrimoniului, identificarea și luarea măsurilor legale împotriva persoanelor care practică cerșetoria sau tulbură liniștea publică și creșterea gradului de siguranță rutieră în contextul unui aflux mare de turiști.

Citeste și:  Descoperă splendoarea naturii României pe cea mai încântătoare rută feroviară: 14 tuneluri și 10 viaducte

Astfel, în cadrul activităților de control, polițiștii au legitimat aproximativ 320 de persoane și au verificat peste 260 de autovehicule.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 17200 lei.

Mai mult, pentru doi conducători auto polițiștii rutieri au întocmit dosare penale, după ce au fost depistați conducând sub influența substanțelor psihoactive, după cum urmează:

– în jurul orei 7.45, un tânăr de 24 ani, din municipiul Sibiu, a fost oprit în trafic, în timp ce conducea un autoturism pe strada Șirul Livezii, din municipiul Brașov, iar testul pentru consumul de substanțe psihoactive a indicat un rezultat pozitiv la consumul de metamfetamină;

Citeste și:  Cântărețul croat de la Eurovision alege să doneze recompensa primită de la guvern

-în jurul orelor 16.30, pe strada Zizinului, din comuna Tarlungeni, județul Brașov, polițiștii au oprit o conducătoare auto, în vârstă de 29 de ani, din municipiul Moreni, județul Dâmbovița, pentru care rezultatul aparatului drugtest a fost pozitiv la substanța cocaină.

Cei doi conducători auto au fost conduși la o unitate spitalicească unde le-au fost recoltate probe în vederea stabilirii exacte a prezentei substanțelor psihoactive în organism.

În continuare, polițiștii desfășoară cercetări în cadrul dosarelor penale constituite, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului ori a substanțelor interzise”, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Brașov.

Acțiunile desfășurate de polițiștii brașoveni vor continua în vederea asigurării unui climat optim de ordine și siguranță publică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.