Admitere sesiunea iulie 2024: Universitatea Transilvania din Brașov scoate la concurs aproape 11.000 de locuri, la licență și masterat

Pentru admiterea din sesiunea iulie 2024, Universitatea Transilvania din Brașov scoate la concurs aproape 11.000 de locuri, la licență și masterat. Înscrieri până în 17 sau 19 iulie, în funcție de facultate.

Pentru programele de studii de licență vor fi disponibile 3.000 de locuri la buget, cu 140 mai multe față de anul trecut și alte aproape 3.000 de locuri la taxă, la care se adaugă aproximativ 1.400 de locuri la programele de studii de licență la distanță sau cu frecvență redusă.

Pentru programele de studii de masterat vor fi scoase la concurs peste 1.300 de locuri la buget și aproape 1.800 de locuri la taxă.

Și în acest an candidații olimpici vor fi admiși fără concurs. Lista distincțiilor la olimpiadele școlare necesare pentru admiterea fără concurs la facultățile din cadrul UNITBV este disponibilă  AICI.

Citeste și:  "Balkan Silk Road" la Culturama: Un amalgam de folclor și influențe moderne în Piața Sf. Ioan

Totodată, absolvenții care sunt șefi de promoție ai liceelor din care provin, cei care obțin media 10 la bacalaureat dar și membrii loturilor olimpice ale României care au participat la competiții internaționale vor primi din partea Universității Transilvania un laptop și, dacă este nevoie, cazare și o masă gratuită la cantină pe parcursul întregului an universitar (exceptând vacanțele).

La fel ca și în anii precedenți, și de această dată Universitatea Transilvania din Brașov oferă locuri speciale pentru candidații cu dizabilități, cei de etnie romă, cei de la liceele din mediul rural și pentru românii de pretutindeni.

Înscrierea pentru admiterea la Universitatea Transilvania din Brașov se face online (pe admitere.unitbv.ro), prin aplicația dedicată, unde candidații trebuie să-și completeze datele personale și să încarce documentele solicitate. Aplicația de înscriere va fi deschisă până în 17 iulie ora 13:00 pentru facultățile la care se organizează probe de concurs și până în 19 iulie ora 13:00 la facultățile fără probe de concurs. Primele rezultate vor fi afișate în 22 iulie, pe site-urile facultăților.

Citeste și:  Salvamontiștii brașoveni participă la cea de-a doua ediție a exercițiului „MoonLightRescue”

La majoritatea facultăților admiterea se face pe baza notelor de la bacalaureat. Excepție fac 4 facultăți unde vor fi probe scrise și/sau practice. Astfel, la Facultatea de Medicină la toate programele de studii, precum și la programul de studii „Kinetoterapie și motricitate specială” de la Facultatea de Educație Fizică și Sporturi Montane admiterea va consta și într-un examen scris (test grilă), în timp ce la Facultățile de Muzică, de Educație Fizică și Sporturi Montane și de Psihologie și Științele Educației, admiterea va consta din probe practice și de competențe.

Taxele de înscriere rămân neschimbate și anul acesta: 200 de lei la toate facultățile (excepție face Facultatea de Medicină, programul de studii „Medicină” unde aceasta este de 250 de lei). Taxele de școlarizare sunt cuprinse între 3.700 și 7.400 de lei pe an.

Citeste și:  David Balogh și Lovegroove vor oferi un spectacol unic în Piața Sf. Ioan @ 20 iulie

Toate detaliile privind condițiile de admitere, numărul de locuri pentru fiecare program de studii precum și calendarul și actele necesare pentru înscriere sunt disponibile pe site-ul  admitere.unitbv.ro .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.