Adrian-Ioan Veştea a inspectat, ieri, stadiul lucrărilor pe şantierul deschis în corpul nou al Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. A.I Sbârcea”

Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, a inspectat joi, 7 iulie, stadiul lucrărilor pe şantierul deschis în corpul nou al Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Dr. A.I Sbârcea”.
Aceste lucrări se desfăşoară în cadrul proiectului „Modernizare, dotare și eficientizare energetică a corpului S+P+7+M și corp extindere (de legătură) existent între corpul nou și corpul vechi ale Spitalului Clinic de Obstetrică-Ginecologie «Dr. I.A. Sbârcea» Braşov”, în valoare totală de 26.552.919,96 lei, implementat de administraţia judeţeană cu fonduri accesate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.


Preşedintele CJ a vizionat fiecare nivel al clădirii, însoţit de dr. Mircea Preda, managerul Maternităţii, şi de Constantin Mocanu, managerul de proiect din partea firmei Electroprecizia AG. Ulterior vizitei, şeful executivului judeţean a participat la o şedinţă de lucru alături de proiectanţii firmei Danina Star şi managerul de proiect din partea Consiliului Judeţean, Mihai Pascu.

Citeste și:  Noaptea ca ziua la Complexul Sportiv Carpați din Brașov! Se montează stâlpii de nocturnă


În urma finalizării lucrărilor de decopertare, s-au discutat soluţiile de consolidare a aticului unde vor fi montate panourile fotovoltaice, precum şi soluţiile impuse pentru hidroizolaţia etajului superior.
Reprezentantul firmei constructoare a adus în atenţie fişele de aprobare a materialelor convenite de către proiectanţi şi diriginţii de şantier pentru lucrările ce se vor excecuta în următoarele două luni.


„Urmăresc îndeaproape evoluţia lucrărilor de modernizare şi eficientizare energetică a corpului nou al Maternităţii Braşov. În cadrul discuţiilor purtate pe şantier am accentuat necesitatea respectării graficului de execuţie de către constructor, astfel încât personalul medical şi pacientele să poată beneficia cât mai curând de clădirea reabilitată şi adusă la standardele de eficienţă a consumurilor conforme cu cerinţele actuale. Săptămânal au loc ședințe de comandament la care participă reprezentanţii beneficiarului – Consiliul Județean Brașov și Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie, ai antreprenorului general, alături de proiectant și diriginții de șantier, deoarece astfel putem armoniza toate aspectele care ţin de buna implementare a proiectului”, a afirmat preşedintele CJ Adrian-Ioan Veştea.

Citeste și:  Opinia ministrului Digitalizării: TikTok nu ar trebui interzis, dar are nevoie de mai multe filtre de securitate


Termenele asumate de firma constructoare sunt 1 octombrie 2022 pentru funcţionalizarea blocurilor operatorii, 1 ianuarie 2023 pentru finalizarea întregii clădiri pe interior şi luna iunie 2023 pentru încheierea tuturor lucrărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.