Adrian Veștea: Brașovul redevine vamă de frontieră după mai bine de 100 de ani!

Brașovul redevine vamă de frontieră după mai bine de 100 de ani, spune Adrian Veștea, președintele consiliului Județean.

Adrian Veștea: „Se spune că după Marea Unire și desființarea hotarului dintre Transilvania și Vechiul Regat, obișnuiți cu avantajele vecinătății graniței, brănenii s-au dus la generalul Traian Moșoiu, ministru în guvernul liberal Brătianu, și l-au rugat să mai lase cumva la Bran ,,o mică graniță”. După 100 de ani li s-a îndeplinit dorința și, până la urmă, tot un general și-a pus semnătura pe hotărârea de guvern. Însă granița hotărâtă ieri nu desparte țări și este a noastră, a tuturor! Este poarta aeriană din inima României pe care Brașovul, Valea superioară a Prahovei, Făgărașul, Branul, Secuimea sau Sighișoara o meritau de foarte mult timp!”

Citeste și:  Fântânile arteziene din Brașov vor fi repuse în funcțiune în următoarele săptămâni

Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav ar putea deveni operațional din iunie 2023, potrivit ultimei declarații a directorului general al ROMATSA, Adrian Cojoc. Aeroportul Brașov este primul aeroport din România construit de la zero în ultimii 50 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.