AFM amână programul privind casarea autovehiculelor uzate pentru 2023

Administrația Fondului pentru Mediu amână pentru 2023 Programul privind casarea autovehiculelor uzate, care ar fi trebuit derulat prin intermediul primăriilor.

După ce, inițial, AFM a amânat pentru 11 noiembrie data la care va lansa apelul de finanțare a acestui program, săptămâna trecută a anunțat că programul se amână pentru prima parte a anului viitor.

Astfel, într-un comunicat, publicat săptămâna trecută, Administrația Fondului pentru Mediu a transmis că ,,intenționează să simplifice procedurile de accesare a proiectelor finanțate din Fondul pentru mediu prin descentralizarea unor programe, cu ajutorul primăriilor care se vor implica direct în analiza și implementarea proiectelor, așa cum este cazul Programului de casare a autovehiculelor uzate. În acest context, ghidul Programului privind casarea autovehiculelor uzate va suferi modificări, urmând ca sesiunea de lansare să aibă loc în prima parte a anului 2023. Perioada și modalitatea de depunere a cererilor de finanțare, însoțite de documentația aferentă, se vor stabili prin dispoziția președintelui AFM”.

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Conform acestui program, toți cei care vor renunța la autovehiculele vechi vor primi suma de 3.000 de lei, fără a exista nici o condiționare de achiziție a unui alt autovehicul, așa cum este în cazul programului ,,Rabla clasic”.

Conform ghidului de finanțare, 80% din costurile acestui program ar fi trebuit asigurate de către Administrația Fondului pentru Mediu, iar 20% de către primării.

Vă reamintim că Primăria Brașov începuse pregătirile pentru accesarea unei finanțări, care să ajute brașovenii să renunțe la 1.000 de mașini uzate, în schimbul cărora vor primi fiecare câte 3.000 de lei. În acest sens, a fost elaborat și un proiect de regulament, care conținea condițiile pe care trebuiau să le îndeplinească brașovenii pentru a beneficia de acest stimulent.

Citeste și:  Parcul de pe platforma Lubrifin – IUS, în dezbaterea Consiliului Local

După lansarea noului ghid de finanțare, primăria va prezenta consiliului local un nou proiect de regulament pentru implementarea programului, astfel încât brașovenii să poată beneficia de acest stimulent financiar. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.