AFM va lansa un program prin care administrațiile locale pot obține bani pentru amplasarea de stații de încărcare a mașinilor electrice

Administrația Fondului pentru Mediu urmează să lanseze luna aceasta un program prin care administrațiile locale pot obține bani pentru amplasarea de stații de încărcare a mașinilor electrice. 

Ghidul de finanțare va fi făcut public cel mai târziu săptămâna viitoare, a spus ministrul interimar al mediului Tánczos Barna. El a precizat că acest prim-pas înseamnă o finanțare de 500 de milioane de lei pentru peste 2.000 de stații de încărcare cu putere între 22 și 50 de kW, iar prioritate au stațiunile turistice și zonele metropolitane.

„Programul pentru staţiile de încărcare va fi lansat în maximum două săptămâni. Am aprobat ghidul şi probabil va fi publicat săptămâna aceasta sau cea viitoare în Monitorul Oficial. Trebuie să construim această infrastructură de încărcare care în vestul Europei este bine pusă la punct. Vom finanţa peste 2.000 de staţii de încărcare pentru unităţile administrativ-teritoriale, mai vine şi PNRR cu peste 15.000 de staţii şi în patru-cinci ani vom ajunge la 18.000 de staţii de încărcare în România din aceste fonduri”, a spus ministrul.

În același timp cu dezvoltarea acestor staţii va creşte şi interesul oamenilor pentru a-şi cumpăra maşini electrice, consideră ministrul Tanczos. Acesta a transmis că şi pentru schimbarea flotelor de maşini ale companiilor de transport se pregăteşte acordarea unor ajutoare de stat.

Citeste și:  Peste 100 de milioane de lei pentru reabilitarea spitalului din Rupea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.